Haba knikkerbaan

Haba knikkerbaanHaba knikkerbanen zijn sinds jaar en dag dé referentie als het over houten knikkerbanen gaat. Dat hoeft niet te verwonderen. Ze zijn degelijk, mooi en leuk! Een knikkerbaan is nog steeds enorm populair bij kinderen, gelukkig: het stimuleert namelijk het driedimensionaal denken.

Haba is bijzonder, het is het enige merk dat ook een knikkerbaan serie heeft voor de allerjongsten: de Kullerbü banen. Deze hebben erg grote houten ballen met een diameter van 4,6cm, groot genoeg zodat ze echt veilig zijn. De banen zitten vol beleving: een poort hier, xylofoon daar...

Dat maakt dat alle houten knikkerbanen van Haba voor een uiteenlopende leeftijdsgroep geschikt zijn. De jongsten viden het "spektakel" net leuk, terwijl oudere kinderen het net een uitdaging zullen vinden zo hoog, snel, traag mogelijk een werkende baan te bouwen!

Van hoog naar laag sorteren

31 producten

per pagina
 1. Kullerbü Melodieuze domino
  € 89,99
 2. Kullerbü sneltrein
  € 39,99
 3. Kullerbü rode bus van Haba
  € 12,99
 4. Kullerbü taxi van Haba
  € 12,99
 5. Zwarte sportwagen Kullerbü
  € 11,95
 6. Groene Sportwagen Kullerbü
  € 11,95
 7. Haba verbindingsstukken Kullerbü
  € 11,95
 8. Kullerbü takelwagen van Haba
  € 14,95
 9. Kullerbü witte racewagen van Haba
  € 11,95
 10. Kullerbü rode racewagen
  € 12,99
 11. Kullerbü Draaiwissels van Haba
  € 18,95
 12. Kullerbü helikopter van Haba
  € 11,95
 13. Kullerbü ladderwagen van Haba
  € 12,99
 14. Kullerbü uitbreiding Hellingen
  € 22,95
 15. Kullerbü ziekenwagen van Haba
  € 12,99
 16. Starterset houten knikkerbaan
  € 44,95
 17. Grote basisdoos houten knikkerbaan
  € 87,95
 18. Kullerbü politiewagen van Haba
  € 11,95
Van hoog naar laag sorteren

31 producten

per pagina
Haba knikkerbaan

 

In dit filmpje kan je zien hoe geweldig de Kullerbü knikkerbaan serie van Haba is. Een ingenieus systeem waar papa of mama ongetwijfeld ook graag eens mee zullen spelen!

Vanaf welke leeftijd kan een Haba knikkerbaan?

De Kullerbü knikkerbanen kunnen reeds vanaf 2 jaar. Ze hebben grotere houten knikkers en zijn eenvoudiger in gebruik. De andere knikkerbanen van Haba zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. In tegenstelling tot de Kullerbü knikkerbanen zijn de klassieke houten knikkerbanen van Haba gemaakt om er kleine 'gewone' knikkers in te laten rollen. Daarnaast kan je ze ook hoger bouwen, da's natuurlijk leuk, maar voor de allerjongsten nog een beetje te moeilijk.

Wat is het verschil tussen de klassieke Haba houten knikkerbaan en de Kullerbü?

Kullerbü werkt met grotere knikkers (diameter 4,6 cm) en autootjes zodat deze banen ook veilig zijn voor kinderen jonger dan 3 jaar. De verschillende bouwelementen worden met kunsstof klemmen aan elkaar bevestigd zodat de banen beter aan elkaar blijven. Handig voor kinderen wiens motoriek nog niet genoeg ontwikkeld is. De klassieke houten knikkerbaan van Haba werkt met gewone knikkers. Je kan in principe alle banen bouwen zonder tussenstukken of klemmen. Deze knikkerbanen zijn met een beetje creativiteit aansluitbaar op alle andere houten knikkerbanen van bijvoorbeeld Cuboro, Quadrilla en Janod. (Hier vind je al onze houten knikkerbanen.)
 
Kullerbü wordt nog leuker met de autootjes die op de banen kunnen rijden! Ze kunnen de grote houten ballen dragen of voortdwuen of gewoon rondrijden. Zowel op de knikkerbaan als er naast. Hieronder zie je een voorbeeldje, deze autootjes van Haba zijn niet elektrisch aangedreven: