Schooltassen

Klaar om naar school te vertrekken? De juiste kinderschooltas al gevonden? Bij Kiki hebben we wel erg leuke schooltassen voor ieder kind kunnen vinden! Klein, groot, dik dun, rugzakje, tasje... allemaal schooltassen die uniek zijn. Daarnaast kiezen we ook enkel die tassen uit die echt geschikt zijn voor een kind. Geschikt voor een kind? Ja, tassen die tegen een stootje kunnen, niet te groot zijn en die kinderen én mama of papa leuk vinden!

Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
 1. Schooltas 'Tiger' omkeerbaar
  Normale prijs € 49,99 Aanbiedingsprijs € 40,00
 2. Schooltas 'Racing' 38 cm (omkeerbaar)
  Normale prijs € 45,99 Aanbiedingsprijs € 37,00
 3. Schooltas 'Cosmo' 41 cm (omkeerbaar)
  Normale prijs € 49,99 Aanbiedingsprijs € 40,00
 4. Schooltas 'Cosmo' 38 cm (omkeerbaar)
  Normale prijs € 45,99 Aanbiedingsprijs € 37,00
 5. Rugzakje vos blauw van Sigikid
  € 29,99
 6. Rugzakje beer oranje van Sigikid
  € 29,99
 7. Rugzakje 'konijn' van Sigikid
  € 27,99
 8. Rugzakje 'Hond' van Sigikid
  € 27,99
 9. Rugzakje 'pony' van Sigikid
  € 27,99
 10. Zachte rugzak Stella
  € 26,99
 11. Zachte rugzak Joe
  € 26,50
 12. Rugzak konijn van Sigikid
  € 29,99
 13. Kleuterboekentas Light 35 cm
  Normale prijs € 52,90 Aanbiedingsprijs € 30,00
 14. Rugzakje Rosalie geprsonaliseerd
  € 49,90
 15. Rugzakje Violette gepersonaliseerd
  € 49,90
 16. Rugzakje konijn gepersonaliseerd
  € 49,90
 17. Rugzakje Kat Malo gepersonaliseerd
  € 49,90
 18. Rugzakje Mylene gepersonaliseerd
  € 49,90
 19. Rugzakje Danseres gepersonaliseerd
  € 49,90
 20. Rugzakje eenhoorn Skip Hop
  € 27,90
 21. Boekentasje 'Peas' les Skewies
  Normale prijs € 39,95 Aanbiedingsprijs € 15,00
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Schooltassen

Welke verschillende schooltassen zijn er?

Schooltassen zijn er in alle maten, vormen en materialen. Een kind gaat naar school vanaf 2 à 3 jaar tot gemiddeld 21 jaar! En ook volwassenen volgen soms nog les of gaan naar de muziekschool. Boekentassen moeten er dus zijn voor alle leeftijden. 

Voor een kleuter koop je best een niet te zware schooltas en liefst een die op de rug gedragen kan worden. Dat is veilig, zeker als je kindje al fietst. Een goede kleuterschooltas of kleuterrugzak is net groot genoeg voor een kleine brooddoos, een kleine drinkbus en eventueel een schriftje en reservebroekje. Verder moet je kleuter de schooltas zelf open en dicht krijgen en zelf kunnen dragen. Kleuterboekentasjes zijn er in canvas (zoals deze dino schooltas van Jeune Premier), ecoleder, stof en polyester.

Een schooltas voor kinderen van de lagere school heeft liefst 2 vakken, 2 schouderriemen en een handvat. Een klein apart zakje of haak waaraan je je fiets- en of huissleutel kan hangen is handig. Ook deze schooltas mag niet te zwaar of te groot zijn. In deze boekentas moet een dikke A4 map, een goed gevulde pennenzak, brooddoos, drinkbus en een agenda kunnen. Voor kinderen die vaak blijven eten is het handig dat de brooddoos en de drinkbus in een apart vak kunnen gestoken worden.

Kinderen of jongeren van de middelbare school kiezen meer voor een rugzak. Dat is gemakkelijk en veilig op de fiets of als ze van de bus naar school moeten stappen. Zorg ervoor dat de rugzak goed zit en dat deze binnenin gescheiden vakken heeft. Zo blijven de boeken, mappen en schrijfgerief toch geordend. Een fluohoes of lichtgevende stroken op de rugzak is een must op donkere dagen.

Jongeren en volwassenen in het hoger- of avondonderwijs hoeven niet veel mee te nemen. Zij zullen weer voor een echte schooltas opteren. Hier bestaan klassevolle exemplaren in, in echt leder bijvoorbeeld.

Welke mooie schooltassen zijn er voor kinderen die naar het eerste leerjaar gaan?

De schooltassen van Jeune Premier zijn een topper voor wie naar het eerste leerjaar gaat. Ze zijn bijzonder mooi en gemaakt met natuurlijke materialen. De combinatie van ecoleder en waterafstotende canvas is een geode keuze. De schooltassen van Die Spiegelburg scoren dan weer geweldig op het praktische en de veiligheid. Deze zijn gemaakt van een stevig, maar soepel polyester.

Zijn er ook schooltassen voor kleuters?

Schooltassen voor kleuters bestaan zeker. De kleuterschooltasjes lijken op de echte schooltassen maar zijn kleiner, lichter en met een gemakkelijk slot. Er bestaan ook rugzakjes voor kleuters, zoals die van Skip Hop. In sommige van die rugzakken zit een knuffel verweven, zo hoeft je kleuter zich nooit alleen te voelen. Het voordeel van een gewone kleuterrugzak is dat je het ook nog voor andere doeleinden kan gebruiken zoals een schoolreis, als handbagage in vliegtuig of autobus, bij een daguitstap..., ook als het kind al wat ouder is.