legpuzzels
Je wil graag legpuzzels kopen? Dan zit je bij de webshop Kiki aan het juiste adres! In ons ruim assortiment van legpuzzels voor jong en oud vind je vast en zeker een puzzel die bij je past. Ridders en prinsessen, gekke dieren maar ook prachtige tekeningen (of schilderijen) voor volwassenen. Als je legpuzzels wil gaan kopen houd je best wel rekening met het niveau van de puzzelaar, het aantal stukjes en de moeilijkheid van de prent spelen immers een rol of puzzelen leuk blijft of niet. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan je ons altijd contacteren, we helpen je graag verder. (Hier wordt veel gepuzzeld!). Puzzelen is niet alleen leuk, het is ook ontspannend en kan ideaal zijn in de klas of thuis wanneer mama of papa in alle rust moeten kunnen werken.
Kan ik ook legpuzzels kopen voor een kind van 1 jaar?
Een kind van 1 jaar kan beginnen met eenvoudige inlegpuzzels. Deze hebben slechts enkele figuurtjes die gemakkelijk herkenbaar zijn qua vorm. Een eenjarige heeft het nog te moeilijk om verschillende stukken tot een geheel te vormen. Dat is het verschil tussen een inlegpuzzel en een legpuzzel. Als je kindje zo’n 18 maanden oud is kan je beginnen met meerdere stukken. De houten inlegpuzzels van Janod zijn een goed voorbeeld. Bovendien kan je de figuurtje ook gebruiken om gewoon te spelen want de figuurtjes kunnen zelfstandig blijven staan. Zo kan je de dieren gebruiken in je boerderij of de auto’s bij je andere voertuigen. Vanaf je kindje zo’n 2 jaar oud is kan hij beginnen om verschillende puzzelstukken samen te voegen tot een geheel. Wij hebben hier legpuzzels voor vanaf 2 stukken! Een kind van 3 jaar kan meestal al puzzels maken van 24 stukken. Vanaf dan hangt het enorm af van de interesse van het kind. Zo gaat het ene kind bijzonder snel vooruit en zal zo al snel puzzels van 100 en 200 stukken aankunnen. Een ander kind zal daar veel langer over doen. Ontdek nog meer speelgoed voor 1 jaar hier.
Wat maakt een legpuzzel moeilijk of eenvoudig?
De meest eenvoudige puzzel begint met het samenvoegen van 2 stukken tot een geheel. Hierbij schuif je dus gewoon stukken tegen elkaar. De volgende moeilijkheid is het optillen van het ene stuk om het in de uitsparing van een ander stuk te plaatsen zoals b ij deze houten legpuzzel.
Een legpuzzel met weinig stukken is doorgaans gemakkelijker dan een met meer stukken. Toch speelt de afbeelding van de puzzel een grote rol. Duidelijk afgelijnde kleurvlakken en een grote tekening zijn makkelijker dan een foto-afbeelding . En een schilderij als afbeelding is dan weer veel moeilijker. Sommige puzzelaars vinden veel kleine figuurtjes op de puzzel gemakkelijk. Elk stukje is dan zowat een afbeelding op zich die je dan kan terugvinden op het voorbeeld. Dit vergt echter veel speurwerk en dus goede ogen. Maar sommigen doen dit liever dan één grote afbeelding. De kwaliteit van de puzzel is ook niet te onderschatten! Bij goede puzzels zoals die van Ravensburger, Jumbo of Schmidt en voor de jongere kinderen die van Djeco en Janod zijn geen twee stukjes gelijk en de puzzelstukken passen naadloos in elkaar. Bij de minder goede puzzels passen de stukjes niet goed en kan je niet altijd zien of je juist bezig bent.