Houten poppenhuizen

Als je een houten poppenhuis wil kopen is het altijd leuk dat je er in één keer ook de bijpassende meubeltjes bij kan vinden. Bij Kiki hebben we voor elk poppenhuis leuke en mooi passende meubeltjes in onze webshop of winkel. Zo hoef je niet lang te zoeken, da's gemakkelijk. Zelf vinden we het poppenhuis van Djeco helemaal te gek, het is modern, van hout én Djeco heeft meubeltjes die er perfect mee te combineren zijn. 

Bovendien heeft het geweldig mooie en degelijke merk Haba ook haar eigen poppenhuis en popjes serie: de Haba Little Friends. Bij deze serie stel je ook je hele familie samen en richt je je Haba poppenhuis in zoals je zelf wil.

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 60

Pagina
per pagina
 1. Houten country meubelset
  € 41,99
 2. Schuif en go poppenhuis
  € 178,00
 3. Houten kippenren voor poppenhuis
  € 27,95
 4. Houten popje Forrester met hond
  € 14,95
 5. Houten popje Goodwood met baby
  € 14,95
 6. Keukenmeubeltjes van Tender Leaf
  € 40,95
 7. Houten badkamer van Tender Leaf
  € 33,95
 8. Houten popje Ayana met kat
  € 14,95
 9. Houten popje Amy met konijn
  € 14,95
 10. Houten poppenfamilie Tender Leaf
  € 31,95
 11. Amira en Ruby Little Friends Haba
  € 19,99
 12. Colin popje Little friends Haba
  € 17,50
 13. Houten keuken Little Friends
  € 19,99
 14. Dierenarts Little Friends van Haba
  € 11,95
 15. Houten keuken voor poppenhuis
  € 22,99
 16. Lamp op tafel voor poppenhuis
  € 13,50
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 60

Pagina
per pagina
Houten poppenhuizen

Vanaf welke leeftijd is een houten poppenhuis geschikt?

In principe kunnen kinderen al vanaf 2 jaar met een houten poppenhuis spelen. Neem hiervoor dan wel een volledig houten huis zoals dat van Goki of PlanToys. Dit is robuuster en eenvoudiger van vorm en dus meer geschikt voor de kleintjes. Let wel op dat je er dan geen te kleine accessoires bijvoegt omwille van het inslikkingsgevaar. 

Een kind vanaf 3 jaar begint het rollenspel van ouders en kinderen te begrijpen en te imiteren. Wij vinden dit de geschikte leeftijd om met een houten poppenhuis te beginnen. Op deze leeftijd kan je kind ook de meubeltjes en popjes op de juiste manier gebruiken.

Het "Cubic house" poppenhuis van Djeco of het "Color House" is gemaakt van hout en kunststof. De meubeltjes en popjes zijn van kunststof en stof. Ze zijn veel fijner en vereisen dus ook een goede fijne motoriek. Daarom zijn deze poppenhuizen beter geschikt voor oudere kinderen (vanaf 4 jaar).

Van welke merken kan ik een houten poppenhuis kopen en wat is het verschil?

PlanToys: deze poppenhuizen zijn volledig uit blank hout gemaakt, hierdoor zijn ze zeer robuust. Hun ontwerp is eenvoudig, maar tijdloos, je kan er dus echt jaren mee verder! Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Houten popjes met ledematen van stevig touw en ze kunnen iets vervormd worden.
Goki: Ook dit poppenhuis is uit blank hout, maar wel met enkele rode accenten. Net zoals een PlanToys poppenhuis is het ontwerp eerder eenvoudig, maar wel tijdloos. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Djeco: Gemaakt uit blank hout met gekleurde accenten. De poppenhuizen van Djeco zijn zeer modern en ook zeer "open", waardoor je veel ziet en er gemakkelijk mee kan spelen. De poppenhuizen van Djeco en de bijpassende meubeltjes hebben wel fijnere onderdelen, daardoor zijn ze pas geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ledematen van de popjes kunnen in verschillende posities gezet worden. Popjes zijn gemaakt van kunststof.
Haba: Ook een Haba poppenhuis is van blank hout met gekleurde accenten. Zo'n poppenhuis bestaat uit verschillende panelen die eventueel verplaatst of verlengd kunnen worden, zo kan je klein starten en steeds uitbreiden! De ontwerpen zijn redelijk eenvoudig, maar toch bijzonder mooi en tijdloos. De popjes (Little Friends) hebben een metalen frame, omhuld met zachte kunstsof. Hierdoor kunnen de popjes verschillende houdingen aannemen. De Haba popjes en hun huisjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zo zie je maar, elk merk heeft zo z'n voordelen. Je kan er op rekenen dat we bij Kiki enkel producten hebben die écht goed zijn, je zal echter wel zelf moeten kiezen wat het best bij je past. Heb je toch graag wat hulp? Dan helpen we je met plezier verder via mail, telefoon, chat...