Hoogspanning

Product ID
999-HOO01
Geen beoordelingen | Schrijf de eerste beoordeling
Niet op voorraad
€ 39,95

+€5.95 verzendkosten Bestellingen vanaf €50 Gratis verzending


  • Betaal achteraf
  • 100 dagen gratis retourneren
  • Pakjes gratis ingepakt in leuk papier
  • Nu besteld, maandag in huis
Beschrijving

Steden van elekrticiteit voorzien, dat is de uitdaging. Hoe meer je er kan voorzien, hoe beter. Je moet immers zoveel mogelijk elektriciteit kunnen verkopen om te kunnen winnen. Maar vooraleer je elektriciteit kan verkopen, moet je ze produceren met goede centrales. Ga je voor hernieuwbare energie? Kernergie? Of de oude warmtekrachtcentrales op steenkool? Ze hebben allemaal hun voordelen. Want je moet er op letten dat je ook je brandstoffen moet aankopen, die kosten een hoop geld. Daarnaast is brandstoffen kopen in dit tactische gezelschapsspel niet zo eenvoudig, de prijzen worden immers bepaald door vraag en aanbod, je hebt dus nooit een vaste prijs. Om je energie te kunnen verkopen moet je aangesloten zijn op steden, maar zorg dat je ze kunt blijven bevoorraden, of je wordt zwaar afgestraft als je een stad zonder stroom zet!

Dit gezelschapsspel is een zeer tactisch spel waarbij geluk nauwelijks een rol speelt, een spel waarbij je moet rekening houden met de markt van vraag en aanbod, de afstand tussen steden en het bijhorende transport van elektriciteit en de concurrentie. Het gezelschapsspel heeft naast een enorme uitdaging ook een enorme educatieve meerwaarde. Je moet tactisch zijn, maar ook je economisch inzicht is nodig.

Door de complexiteit is een minimumleeftijd van 12 jaar aangeraden, je speelt dit spel vanaf 2 tot maximaal 6 spelers. Het bordspel duurt ongeveer 120 minuten.

Dit spel won in 2010 de Nederlandse spellenprijs en in hetzelde jaar ook de 'gouden ludo' , de vlaamse spellenprijs waarin het het beste spel werd.

Speel je graag tactische spellen, dan moet je ook zeker eens kijken naar het spel agricola. Véél uitdaging en viel eerder ook al in de prijzen.

Beoordelingen

Schrijf hieronder een review van dit product, en help zo anderen een weloverwogen keuze maken tijdens het winkelen!