7 x inspiratie voor vaderdag

10 juni is het alweer vaderdag. In vele gevallen maken kinderen op school iets leuks om de papa in de bloemetjes te zetten. Mama’s hebben misschien wel de gewoonte om een extraatje te kopen voor papa. Of gaan samen met hun kinderen creatief aan de slag om papa in de bloemetjes te zetten. Na alle lieve attenties op moederdag mag dat ook wel eens.

Nog op zoek naar ideetje wat je kan doen voor vaderdag? Check dan even ons lijstje met inspiratie. Ga zelf aan de slag als creatieve duizendpoot of speel eerder op safe. Weinig of veel tijd? Aan alle opties hebben wij gedacht.

Creatief aan de slag met je kinderen vaderdag

  1. Vorig jaar deelden we reeds een superleuke do it yourself met strijkparels. Maakte je hem vorig jaar nog niet, ga dan dit jaar aan de slag om niks minder dan een hartjestrofee te maken voor papa. Met enkele strijkparels, ijzerdraad, een houtblokje en verf heb je deze diy in een middagje klaar.
  2. Voor dit cadeautje hoef je zelf geen creatieve vingers te hebben. Je hebt enkel een mooi blad papier nodig en een zwart stiftje. Daarmee maak je een leuke vaderdag-krant waarin je kan vermelden wat je samen met je papa het liefste doet, waarom hij de beste papa is, … Inspiratie kan je hier vinden.
  3. Maak een pretpot voor papa. Versier hiervoor een glazen bokaal en stop er allerlei briefjes in om samen leuke dingen te doen. Denk hierbij aan een namiddagje zwemmen, samen iets lekkers bakken, een fietstochtje, samen een hut bouwen, … De uitgebreide uitleg voor deze pretpot kan je hier vinden.
  4. vaderdag Wat denk je ervan om een leuke sleutelhanger te maken? Je kan dit op verschillende manieren
    doen. Met oude kurken, met vilt, met oude kroonkurken en zelfs met schelpen. Ga gewoon op zoek naar klein knutselmateriaal en dat resulteert al snel in een toffe sleutelhanger. Geen handige Harry? Wist je dat je in de winkel krimppapier kan kopen waarop de kinderen een tekening kunnen maken? Daarna eventjes in de oven en zo bekom je het ideale formaat voor een sleutelhanger.
  5. Maak een puzzel met ijsstokjes. Kies hiervoor een foto uit van papa met de kind(jes). Dit vormt de basis voor de puzzel. Hoe je aan de slag gaat, kan je op de creatieve blog van bijboefenmop.nl  terugvinden.
  6. Heb je helemaal geen tijd om met de kinderen creatief aan de slag te gaan voor vaderdag? Voorzie dan gewoon een uitgebreid ontbijtje voor papa. Maak er ontbijt op bed van en het is nog zoveel leuker. Wil je toch iets zelfgemaakts schenken? Laat de kinderen dan een tekening maken van hen en hun papa. Sowieso scoor je met deze attentie en je start de dag ook nog eens op een bijzonder leuke en aangename manier.
  7. Maak een leuke foto met de kindjes en ga daarbij iets creatiever aan de slag dan je normaal doet. Geen standaard familieportret dus. Maak bijvoorbeeld een bordje die de kinderen kunnen vasthouden en schrijf er een leuke tekst op. Kader de foto in en zo kan papa zijn bureau opfleuren. Als extraatje kan je vragen aan de kindjes om de kader te versieren met bijvoorbeeld pluimpjes, vilten figuurtjes etc.

Deze leuke attenties kan je natuurlijk ook samen maken met de kindjes en aan hun grootvader schenken. Want ook onze eigen vaders mogen we die dag niet vergeten. Maak er alvast een geweldige vaderdag van!!!

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*