De brooddoos 2.0

Het is weer elke dag terug tijd om de kinderen op tijd op school te krijgen. Met de juiste spullen in hun boekentas en een overheerlijke gevulde brooddoos. Toch kan dit laatste (en de rest eigenlijk ook) een bijzondere uitdaging vormen. Het overkomt iedereen wel eens: ’s avonds merken dat de kinderen de inhoud van de brooddoos absoluut niet aantrekkelijk vonden. Je vraagt je dan vaak wel eens af: “Hebben zij dan echt geen honger?!?”

Helaas hebben velen van ons niet elke dag tijd om veel werk te steken in het verzorgen van de brooddoos. Maar wist je dat als je het aantrekkelijker maakt (lees: het er leuk voor hen uitziet), de kindjes in de meeste gevallen wel alles verorberen. Dus nadenken over hoe je dat binnen een strak tijdsplan kan aanpakken is interessant. ’s Avonds de brooddoos voorbereiden is bijvoorbeeld een goeie optie. De meeste zaken die je kan meegeven in een brooddoos overleven een nachtje in de koelkast.

Dit alles geef je mee in een leuke brooddoos in een nog leukere schooltas.

Stap ook af van de traditioneel gevulde boterhamdoos met bijvoorbeeld enkel boterhammetjes met kaas. Voorzie rauwe groentjes zoals kerstomaatjes, bloemkooltjes en fijngesneden reepjes komkommer en worteltjes. Wil je eens gek doen? Zoek dan op Pinterest op hoe je met rauwe groentjes figuurtjes kan maken en verras je kindjes zo de volgende dag. Kook ’s avonds eens wat extra couscous of pasta mee en verwerk de overschot mee in de brooddoos. Vervang een boterham door een wrap die je opvult met allerlei lekkers. Trouwens, veel van de benodigdheden voor dit alles kan je een schoolweekje bewaren in je koelkast. Door 1 avond jezelf goed voor te bereiden voorzie je de kinderen een volledige week van lekker en gezond eten.

Dit alles geef je mee in een leuke brooddoos in een nog leukere schooltas. Vergeet ook zeker geen drinkfles, gevuld met water, mee te geven zodat onze kleintjes al van kleins af leren voldoende te drinken. Nog op zoek naar een leuke brooddoos, schooltas of drinkbeker? Kijk dan even naar onze schoolspullen.

Boterhammen op een stokjebrooddoos tips

Moet je de boterham absoluut afzweren? Natuurlijk niet. Een belegde boterham kan ook overheerlijk zijn. Graag geven we nog een receptje mee om deze toch op een andere manier te presenteren. Succes verzekerd!

Wat heb je nodig?

  • Sneetjes kaas
  • Kerstomaatjes
  • Komkommer
  • Radijzen
  • Bruin brood
  • Satéstokjes

Hoe maak je het?

  1. Snij de komkommer in schijfjes en de radijzen en kerstomaatjes middendoor.
  2. Leg enkele sneetjes kaas op elkaar en snij deze ook in blokjes. Vierkanten, rechthoeken, … het maakt niet uit. Als ze straks maar op een stokje passen. Eventueel kan je gebruiken maken van een vormpje om een leuk figuurtje uit te snijden.
  3. Snij de korsten van het brood af. Wat overblijft snij je net zoals de kaas in blokjes. (Ook hier kan je gebruik maken van een leuk vormpje.)
  4. Rijg alles op satéstokjes: radijs, brood, kaas, komkommer, tomaat, kaas, brood, radijs, …

Smakelijk

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*