Speelgoed voor in de auto

Welk speelgoed in de auto?

Pim pam pet speelgoed voor in de auto
Pim pam pet reisversie

De eerste vraag die je je moet stellen: Is mijn kind het enige kind in de wagen of niet? ls je kind alleen is moet je natuurlijk spelletjes of speelgoed voorzien dat je alleen kan spelen. Als chauffeur (of chauffeuse) laat je je immers best niet afleiden door mee te spelen. Er is goed nieuws, er zijn erg veel spelletjes die je alleen kan spelen én erg leerzaam zijn. Denk maar aan de “smartgames”, uitdagende spelletjes/puzzels van het perfecte formaat voor in de wagen. Je kan het in stilte spelen en biedt voor vele leeftijden een uitdaging.
Zijn je kinderen met meer? Dan kunnen klassieke gezelschapspelletjes erg leuk zijn. Dikwijls zijn de populairste gezelschapsspellen ook uitgevoerd in een reiseditie, zoals Pim Pam Pet.

Smartgames, speelgoed ideaal voor in de wagen
Smartgames bieden een uitdaging voor in de auto, of gewoon thuis natuurlijk.

Waarom speelgoed voor in de auto

Voor korte ritten met de wagen raden we je niet aan speelgoed mee in de auto te nemen, het kan immers geen kwaad je kind(eren) te laten vertellen over hun dag op school, hun wensen, wat ze zien buiten of spelletjes met elkaar te spelen. Denk maar aan het woordkettingen maken, “ik zie ik zie wat jij niet ziet”… Spelletjes waar kinderen veel bij kunnen leren.
Maar we begrijpen ook dat deze spelletjes na een tijdje gaan vervelen. Dan is leuk speelgoed voor in de wagen de oplossing om gezeur te vermijden. Dikwijls wordt gekozen voor “schermenspeelgoed”, zoals Ipads of Gameboys. Jammer, want er is zoveel uitdagender, goedkoper speelgoed. Bovendien zijn er vele leuke spelletjes waarbij kinderen met elkaar samenspelen i.p.v. ieders op z’n eigen scherm.

Dit speelgoed neemt je best niet mee in de auto

Al het speelgoed dat ofwel uit zichzelf (bv. instrumenten) lawaai maakt of waarbij kinderen worden aangezet tot lawaai maken. Dit is voor de kinderen geen probleem maar kan de bestuurder afleiden wat dan weer gevaarlijk wordt. Dit wil je vermijden, zeker met kinderen op de achterbank!
Speelgoed met kleine onderdelen zijn zeker en vast niet praktisch in de wagen. Bij een bocht of plots remmen vallen er gegarandeerd stukjes op de grond die je niet meer terug vindt. Magnetische onderdelen kunnen hiervoor een oplossing bieden.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “Speelgoed voor in de auto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*