Speelgoed: Sinterklaas inspiratie!

Hij komt, hij komt… binnenkort is ’t weer zo ver! Dan komt Sinterklaas weer langs, vaak met geweldig leuk speelgoed. Bij Kiki helpen we de Sint graag met een hoop inspiratie. Want er is zo veel leuks, dat zelfs Sinterklaas soms moeite heeft met kiezen!

Speelgoed voor 1 jarigen

Sinterklaas speelgoed 1 jaar Haba
Buggyboekje “Eerste woordjes” van het prachtige merk Haba.

De allerjongste kindjes maken voor de eerste keer mee dat Sinterklaas langskomt. Maar welk speelgoed hebben deze kindjes van 1 jaar nu graag? Eerder schreven we al een blogpost hierover: “Speelgoed voor kind van 1 jaar: onze top 10!” Maar uiteraard hebben we ook een hoop nieuwe spullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit “Buggyboekje” van Haba? Speciaal gemaakt zodat je er zelfs op kan knabbelen. (TIP: kan ook gewassen worden!). Let er voor deze leeftijd zeker op dat je kiest voor veilig speelgoed. Je kan best kleine onderdelen vermijden, scherpe kanten of verf waarvan je niet zeker is dat ze veilig is wanneer een kindje het stuk speelgoed in z’n mond steekt. Deze kleinste kindjes zijn zo kwetsbaar, de Sint wil toch zeker het beste?

Lappenpoppen, zo lief!

Lappenpoppen zijn volledig uit stof en in principe voor alle leeftijden geschikt. Zeker dus ook voor kindjes jonger dan één jaar, maar evengoed voor oudere kinderen. Ze zien er soms gek, soms lief uit, voor elk kind is er zeker een geweldige lappenpop! Het is natuurlijk extra leuk als de lappenpop ook zacht is, en een beetje uniek. Zo is ze écht jouw lievelingspop!

Leuke en originele lappenpoppen kopen doe je hier.

Poppen en poppenhuizen

Djeco poppenhuis meubeltjes kopen webshop
Het Color house van Djeco. Da’s een modern poppenhuis!

Het zijn echte klassiekers, maar het blijft zo ongelofelijk leuk! Voor een echte pop zorgen (zoals die van Corolle) of een heel groot poppenhuis vol met poppen in de speelkamer. Het blijft van veel kinderen nog steeds het favoriete speelgoed. Sinterklaas kan hier nog steeds vele kindjes erg blij mee maken.

Wil je een leuk poppenhuis, met toebehoren, dieren gezinsleden… noem maar op? Dan ga je misschien best eens kijken bij de serie “Little friends” van Haba. Het is een geweldige serie met stevige poppetjes en leuke extra’s. Een tractor, een stal of zelfs balletzaal, maar natuurlijk ook het klassieke poppenhuis.

Wil je eens een modern poppenhuis ontdekken? Bekijk dan het Color House van Djeco eens.

Knutselspullen

Knutselspullen zijn vandaag nog steeds enorm populair. Dus, beste Sint, vergeet hier zeker niet naar te kijken tussen al dat leuke speelgoed. Gewoon wat verf, kleurpotloden of stickers zijn natuurlijk al fantastisch. Maar er is ook zoiets als “knutseldozen“, kant en klare sets met al het materiaal dat je nodig hebt om prachtige kunstwerkjes te maken. Let er wel op dat je kiest voor degelijke materialen. Potloden die telkens breken, stickers die niet kleven, noem maar op. Het kan voor een kind enorm demotiverend zijn. Da’s jammer, want knutselen is zo leerrijk en vooral leuk! Wie weet maken kinderen met deze geweldige knutselspullen wel een leuk kunstwerk voor jou en zwarte piet? Hier kan je alvast meer dan 300 verschillende knutselspullen kopen.

Houten knikkerbanen

We zijn zelf grote fan van houten knikkerbanen. Die gaan lang mee en bieden vele kinderen leuke uitdagingen. Misschien brengt Sinterklaas wel de allereerste knikkerbaan (set)? Er zijn drie topmerken als het om houten knikkerbanen gaat: Haba knikkerbanen, Quadrilla en Cuboro. De eerste en de tweede zijn redelijk basis maar voor de meeste kinderen helemaal fantastisch. Ze zijn degelijk en bieden oneindig veel mogelijkheden. De houten knikkerbanen van Cuboro bieden dan weer volop uitdaging, bijzonder ingenieus en voor jong én oud.

Quadrilla knikkerbaan: een voorbeeldje:

De knikkerbanen van Cuboro? Zo bouw je ze!

Er is nog zo veel meer leuks!

De enkele ideetjes die we hier net opsomden zijn uiteindelijk maar ideetjes. Er is zo veel leuks te vinden als ideaal Sinterklaas speelgoed! Houten treinen en treinsporen, knikkerbanen, poppenkastpoppen, puzzels, rammelaars… ga zo nog maar even door. Kies vooral iets wat het kind leuk vind, maar ook wat het kan blijven leuk vinden. Is er uitdaging aan het speelgoed? Is het veilig en degelijk? Veel succes met je zoektocht alvast!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*