Speelgoed kind van 2 jaar: onze top 10!

Speelgoed kopen voor kinderen van 2 jaar is geen evidentie. Een kind van 2 jaar is geen baby meer maar kent de vaardigheden nog niet die oudere kinderen op school leren. Bovendien hebben ze de cruciale leeftijd van 3 jaar nog niet bereikt. Dat is in principe de leeftijd waarop kinderen niet alles meer in de mond steken.

Wat kan je zo’n peuters dan wel geven? We hebben veel speelgoed waarbij vaardigheden geoefend worden als voorbereiding op school, ook speelgoed om echt te spelen dat zeker veilig is voor deze jonge kinderen. Speelgoed waarvan er geen kleine onderdelen kunnen loskomen en waarbij geen giftige materialen gebruikt zijn.

 

1. Dieren rijgen

Met dit spel leer je de beginselen van naaien. Met een veter probeert je kindje de gaatjes te verbinden en zo de dieren te versieren. Heel goed voor de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Bekijk hier “dieren rijgen”  in de webshop.

Dieren rijgen speelgoed 2 jarige peuter

 

2. Spel: eerste boomgaard

Dit spel van Haba is ideaal om het spelelement te ervaren: leren spelen met een dobbelsteen, de begrippen ‘winnen’ en ‘verliezen’ ontdekken en de kleuren en vruchten leren. Dit spel is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar! Bekijk hier “mijn eerste boomgaard” in de webshop.
Eerste boomgaard Haba 2 jaar

 

3. Houten tractor

Stevige, beukenhouten tractor in combinatie met neopreen. Geen splinters, geen kleine onderdelen, veilige vernislaag.

Peuterspeelgoed tractor 2 jarigen

 

4. Wheelybug

Bewegen is belangrijk, alles ontdekken op wielen! 4 zwenkwieltjes zorgen voor het gemakkelijk wenden. Het kind kan zich vasthouden aan de beugel en kan het ook als steun gebruiken bij het lopen. Deze Wheelybug is ongetwijfeld een succes bij 2 jarigen!

Wheelybug kind 2 jaar top 10

 

5. knutseldoos: kliederen met kleintjes

Deze knusteldoos van Djeco bezorgt je kind een eerste kennismaking met verf.  Met verf, stiften of kleurpotloden kan je kind letterlijk de resultaten van zijn bewegingen waarnemen. Schilderen is prima voor het ontwikkelen van de creativiteit en de fijne motoriek, ook bij 2 jarigen.

Knutseldozen Djeco

6. Biobuddi bouwblokken

Biobuddi voor onze bouwers. Constructiespeelgoed bevordert het logisch denken en is goed voor de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie en het evenwichtsgevoel.

De Biobuddi bouwblokjes worden vervaardigd van natuurlijke materialen en worden gefabriceerd in Nederland, dus zeker ecologisch verantwoord!


BioBuddy voor peuters

7. Muziekinstrumenten

Muziek stimuleert de taalontwikkeling en is goed voor de motoriek. Jonge kinderen houden ervan om te dansen en bewegen op muziek. Ook met voorwerpen ritmes slaan vinden ze leuk. Met speelgoed muziekinstrumentjes krijg je een mooiere klank en wordt het allemaal leuker.

Speelgoed muziekinstrumentjes voor kinderen

8. Brandweerkazerne van Kullerbü

Vanaf de peuterleeftijd beginnen kinderen al te dromen van hun toekomst als brandweerman, dokter, dierenverzorger,…  De brandweerkazerne van Kullerbü zal zeker in de smaak vallen bij veel kindjes. Je kan deze oneindig uitbreiden met baanelementen en andere elementen van Kullerbü. Alle Haba knikkerbanen van Kullerbü zijn uitermate geschikt voor kinderen van 2 jaar.

Haba knikkerbaan Kullerbu speelgoed

De Haba Kullerbü knikkerbanen kan je ook blijven combineren en uitbreiden. Zo heb je jaren speelplezier!

Wij hebben bv. deze lange Kullerbü baan gebouwd, geweldig toch?

9. Pop Corolle 30 cm

De poppen van Corolle van 30 cm zijn ideaal voor jonge, 2 jarige, kinderen, ze hebben het perfecte formaat om het popje in de arm te houden. Net als de mama’s. Kinderen van 2 jaar zijn volop bezig met ouders en verzorgers te imiteren. Ontdek hier deze Corolle pop van 30cm.

Corolle pop 30 cm voor 2 jarigen

 

10. Gerief voor winkeltje of keukentje

Winkeltje spelen of koken wordt een leuke bezigheid van je peuter van 2 jaar. Een rollenspel is belangrijk om de vaardigheden en begrippen van het echte leven te ontwikkelen.

Winkeltje spelen 2 jarigen

 

Dat was onze top 10, in onze webshop vind je nog meer speelgoed voor 2 jarigen. Zelf nog suggesties? Laat het ons weten!

Op zoek naar speelgoed voor 1 jaar? Lees hier onze top 10.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*