Speelgoed voor kind van 1 jaar: onze top 10!

Wie speelgoed online wil kopen voor een kind van 1 jaar zal snel vaststellen dat er echt enorm veel keuze is. Er komen elk jaar massa’s nieuwe spulletjes uit voor deze jonge speelvogels. Ook bij Kiki hebben we erg veel speelgoed voor deze leeftijd. Dat maakt dat je altijd wel iets vind naar je wensen, maar het maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Daarom hebben stellen we je graag onze top 10 speelgoed voor 1 jarigen voor. Een lijst met onze favorieten, misschien zit er wel iets tussen dat je zelf ook helemaal geweldig vindt!

1. küllerbu houten knikkerbaan

De houten Küllerbu knikkerbanen van Haba hebben grote ballen, op die manier zijn ze volledig veilig voor de allerjongsten. Voor een kind van 1 jaar is de bal over de baan laten rollen een geweldige belevenis, telkens opnieuw.

Houten Küllerbu knikkerbaan Haba

2. Houten Trekdier

Er zijn veel verschillende leuke houten trekdieren zoals deze houten gans trekdier van Moulin Roty. De meeste zijn zodanig gebouwd dat je niet enkel iets voorttrekt, maar dat het diertje daarbij ook gekke bewegingen maakt. Zo zit er een ei in de buik van de gans dat beweegt! Ideaal dus voor ieder kind van 1 jaar om extra gemotiveerd te worden zich voort te bewegen. Tip: de meeste diertjes hebben een rubberen randje rond de wieltjes ter bescherming van de vloer. Een leuk extraatje.Speelgoed top 10 één jaar

3. Trybike loopfiets voor 1 jarigen

Deze loopfiets kan al voor 1 jarigen, maar dan als driewieler (door een derde wiel er aan te zetten). Later kan je ‘m dan ombouwen tot loopfiets die bovendien nog eens meegroeit. Een cadeau voor vele jaren dus! Bovendien is deze Trybike loopfiets  zeer stevig maar wel stijlvol, zodat de driewieler of loopfiets ook echt jaren in goede staat blijft. Het is trouwens de ideale manier om te leren fietsen: eerst leren vooruitgaan en sturen. Later leren evenwicht houden. De stap naar écht fietsen wordt zo veel kleiner en je kan al beginnen vanaf één jaar!

Loopfiets trybike voor 1 jaar top 10

Trybike loopfiets 1 jaar

 

4. Gieter Cana

Dit gietertje Cana van Quut is een echte multifunctioneel gietertje. Het kan zowel dienen als badspeelgoed maar evengoed om plantjes water te geven of op het strand. Vaak zie je dat strand of badspeelgoed niet erg stevig is, zeker voor een kind van 1 jaar is dit toch erg belangrijk. Het speelgoed van Quut is uitermate stevig, én veilig. Wees gerust.

 

 

 

5. Stapeltoren

Een stapeltoren is bestaat uit kubussen die mooi in elkaar passen, maar vooral op elkaar. Lukt het je om een toren te bouwen zonder dat hij omvalt? Je zal misschien wel moeten rechtstaan hiervoor. Stapeltorens hebben steeds leuke illustraties, tof! Hieronder zie je een stapeltoren van het merk Djeco, geschikt voor 1 jarigen.

Stapeltoren Djeco rigolos

6. Houten loopwagen

Deze houten “multi activiteiten” van Janod is een echte topper. De eerste stapjes zetten en meteen allerhande spelletjes en uitdagingen mee! Het loopwagentje biedt evenwicht, maar bevat ook 5 verschillende activiteiten voor jonge kinderen! Je kan deze houten loopwagen op rem zetten voor als je nog niet goed kan stappen of spelletjes wil spelen.

Houten loopwagen Janod

7. Sorteerbox van Haba (must-have vanaf 1 jaar!)

Deze sorteerbox “zoo” van Haba is een echte must-have voor één-jarigen. Een kind van 1 jaar kan al houten blokken met verschillende kleuren proberen in de houten box te krijgen. Er zijn verschillende openingen met verschillende vormen. De diertjes maken het natuurlijk extra leuk. Speelgoed zoals dit is uitermate goed voor de fijne motoriek en de kennis van kleuren en vormen. Bekijk alles van Haba in onze webshop.

Sorteerbox haba speelgoed

8. Inlegpuzzel

Deze inlegpuzzel van Djeco “Woodypile” ziet er prachtig uit. Bovendien kunnen alle figuurtjes zelfstandig rechtstaan en een één-jarige kan ze zelfs stapelen. Ontdek ook onze andere inlegpuzzels in de webshop.

Inlegpuzzel Djeco

9. Stoffen pop “anaïs” in draagmandje

Dit kleine lieve popje “Anaïs” in een draagmandje is volledig uit stof gemaakt en dus lekker zacht. Misschien is er in de familie wel net een klein broertje, nichtje, neefje… geboren? Dan kan je zo ook zelf voor een kindje zorgen!

Popje Anaïs één jaar

 

10. Looping “konijn en co” van Janod

Deze looping van Janod is geschikt voor kindjes die ietsje ouder zijn dan 1 jaar (18 maanden) en is aangepast aan de kleine handjes van peuters. Dergelijk speelgoed is ideaal om de vaardigheden zoals oog-handcoördinatie van 1-jarigen te oefenen, maar zelfs concentratie wordt geoefend met dit leuke speelgoed. Het product is veilig, geverfd met waterverf in mooie kleuren. Het speelgoedmerk Janod staat bekend om het degelijke, veilige en prachtige houten speelgoed.Houten looping janod speelgoed

 

Dat was onze top 10, in onze webshop vind je nog meer speelgoed voor 1 jarigen. Zelf nog suggesties? Laat het ons weten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

2 reacties op “Speelgoed voor kind van 1 jaar: onze top 10!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*