Speelgoed voor kind van 1 jaar: onze top 10!

Wie speelgoed online wil kopen voor een kind van 1 jaar zal snel vaststellen dat er echt enorm veel keuze is. Er komen elk jaar massa’s nieuwe spulletjes uit voor deze jonge speelvogels. Ook bij Kiki hebben we erg veel speelgoed voor deze leeftijd. Dat maakt dat je altijd wel iets vind naar je wensen, maar het maakt het kiezen er niet eenvoudiger op. Daarom hebben stellen we je graag onze top 10 speelgoed voor 1 jarigen voor. Een lijst met onze favorieten, misschien zit er wel iets tussen dat je zelf ook helemaal geweldig vindt!

1. küllerbu houten knikkerbaan

De houten Küllerbu knikkerbanen van Haba hebben grote ballen, op die manier zijn ze volledig veilig voor de allerjongsten. Voor een kind van 1 jaar is de bal over de baan laten rollen een geweldige belevenis, telkens opnieuw.

Houten Küllerbu knikkerbaan Haba

2. Houten Trekdier

Er zijn veel verschillende leuke houten trekdieren zoals dit houten nijlpaard trekdier. De meeste zijn zodanig gebouwd dat je niet enkel iets voorttrekt, maar dat het diertje daarbij ook gekke bewegingen maakt. Zo zijn er kikkers die lijken te springen! Ideaal dus voor ieder kind van 1 jaar om extra gemotiveerd te worden zich voort te bewegen. Tip: de meeste diertjes hebben een rubberen randje rond de wieltjes ter bescherming van de vloer. Een leuk extraatje.

Houten trekdier nijlpaard vanaf 1 jaar

 

3. Trybike driewieler voor 1 jarigen

Deze loopfiets kan al voor 1 jarigen, maar dan als driewieler. Later kan je ‘m dan ombouwen tot loopfiets die bovendien nog eens meegroeit. Een cadeau voor vele jaren dus! Bovendien is deze Trybike loopfiets  gemaakt uit hout, zodat de driewieler ook echt jaren in goede staat blijft. Het is trouwens de ideale manier om te leren fietsen: eerst leren vooruitgaan an sturen. Later leren evenwicht houden. De stap naar écht fietsen wordt zo veel kleiner en je kan al beginnen vanaf 1 jaar!

Trybike wood loopfiets vanaf 1 jaar

4. Gieter Cana

Dit gietertje Cana van Quut is een echte multifunctioneel gietertje. Het kan zowel dienen als badspeelgoed maar evengoed om plantjes water te geven of op het strand. Vaak zie je dat strand of badspeelgoed niet erg stevig is, zeker voor een kind van 1 jaar is dit toch erg belangrijk. Het speelgoed van Quut is uitermate stevig, én veilig. Wees gerust.

plantjes water geven speelgoed

speelgoed 1 jaar top 10 Quut badspeelgoed

Gietertje Quut Cana voor 1 jaar

5. Stapeltoren

Een stapeltoren is bestaat uit kubussen die mooi in elkaar passen, maar vooral op elkaar. Lukt het je om een toren te bouwen zonder dat hij omvalt? Je zal misschien wel moeten rechtstaan hiervoor. Stapeltorens hebben steeds leuke illustraties, tof! Hieronder zie je een stapeltoren van het merk Djeco, geschikt voor 1 jarigen.

Stapeltoren Djeco rigolos

6. Houten loopwagen

Deze houten “multi activiteiten” van Janod is een echte topper. De eerste stapjes zetten en meteen allerhande spelletjes en uitdagingen mee! Het loopwagentje biedt evenwicht, maar bevat ook 5 verschillende activiteiten voor jonge kinderen! Je kan deze houten loopwagen op rem zetten voor als je nog niet goed kan stappen of spelletjes wil spelen.

Houten loopwagen Janod

7. Step 3-in-1 (al vanaf 1 jaar!)

Deze 3 in 1 step van het merk Micro kan met een speciaal zitje al vanaf 1 jaar. Sturen gebeurt intuïtief door met je gewicht naar de ene of andere kant te leunen. Dat is extra veilig, je bochten neem je dus naarmate je meer of minder weegt. De allerjongsten zullen dus niet al te scherp kunnen draaien. Bekijk alle steps in onze webshop.

Mini micro step deluxe

8. Inlegpuzzel

Deze inlegpuzzel van Djeco “Woodypile” ziet er prachtig uit. De boom is van vilt en de diertjes die er in passen van hout. Je kan dus zowel proberen om de diertjes juist in de boom te passen maar je kan ook gewoon met de diertjes spelen als je wil. Ontdek ook onze andere inlegpuzzels in de webshop.

Inlegpuzzel Djeco

9. Stoffen pop “anaïs” in draagmandje

Dit kleine lieve popje “Anaïs” in een draagmandje is volledig uit stof gemaakt en dus lekker zacht. Misschien is er in de familie wel net een klein broertje, nichtje, neefje… geboren? Dan kan je zo ook zelf voor een kindje zorgen!

Speelgoed top 10 1 jaar

speelgoed Popje van stof in draagmand

Babypop uit stof voor 1 jarige

10. Ziekenwagen brio

Deze ziekenwagen van Brio is geschikt voor kindjes die ietsje ouder zijn dan 1 jaar (18 maanden) en is aangepast aan de kleine handjes van peuters. Met een knopje kan je een sirene laten loeien en springt een zwaailicht op. Het wordt natuurlijk nog leuker als je ook banen van brio hebt.

Dat was onze top 10, in onze webshop vind je nog meer educatief speelgoed voor 1 jarigen of bekijk ook eens onze loopfietsjes (of loopfietsjeskiki.nl voor NL’ers). Zelf nog suggesties? Laat het ons weten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

2 reacties op “Speelgoed voor kind van 1 jaar: onze top 10!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*