Brengt Sinterklaas houten speelgoed?

Waarom houten speelgoed?

Als je onze webshop bekijkt zal je vaststellen dat we veel houten speelgoed hebben, o.a. van Janod. En hoewel houten speelgoed heus niet het enige duurzame speelgoed is zijn we er toch wel fan van. Dat heeft verschillende redenen:

  • Veel houten speelgoed, zelf letten we hier erg op, is ecologisch verantwoord. Ik hoor je misschien al denken: en die bomen dan? Klopt, voor houten speelgoed heb je hout nodig en hout komt van de bomen. Algoed zijn hier erg mooie oplossingen voor. Zo is een deel van ons speelgoed gemaakt van gerecycleerd hout, hiervoor zijn dus geen extra bomen moeten sneuvelen. Speelgoed dat niet van gerecycleerd materiaal is, is dan weer voorzien van het “FSC label”, dat garandeert dat het hout afkomstig is van duurzame bosbouw.
  • ’t is mooi. Houten speelgoed past vrijwel in elk interieur en is tijdloos en toch mooi. Of je nu in een erg modern huis woont of eerder in een nostalgische hoeve, houten speelgoed komt steeds tot z’n recht. Bovendien moet houten speelgoed niet steeds een hout-kleur hebben, geschilderd kan het ook zeer mooi zijn.
  • Degelijk. Hout is een degelijk materiaal wat niet eenvoudig stuk te krijgen is. Je zal wel zien, een houten keukentje of winkeltje is zoals een echt meubel. Dat kan je de rest van je leven nog gebruiken en doorgeven aan nichtjes/neefjes, kinderen, kleinkinderen… In de praktijk stel je vaak genoeg vast dat houten speelgoed een veel langere levensduur heeft dan het, minder kwalitatieve, plastiek speelgoed.
  • Veiliger. Speelgoed van kunststof is niet steeds onveilig, maar kan toch stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor een kind. Soms is dit nog niet aangetoond en zijn we dus helemaal niet zeker of dit zo is, maar met een natuurlijk materiaal zit je wel sowieso veilig natuurlijk.

Sinterklaas en speelgoed

Brio houten deluxe speelgoed treinset
Deluxe treinset van Brio, ideaal om te starten!

Sinterklaas brengt naar jaarlijkse traditie cadeautjes mee voor vele kinderen. Hét moment om bv. een cadeau te geven dat voor meerdere kinderen tegelijkertijd is. Denk maar aan een luxe treinset van Brio, dit is voor velen een te groot cadeau om zomaar aan één kind te geven terwijl alle kinderen er samen mee spelen. Op 6 december kan dit misschien wel. Ook een houten keukentje of winkeltje zijn meestal ideale Sinterklaas cadeaus. In onze winkel of in onze webshop vind je vele leuke Sinterklaascadeaus voor alle leeftijden. Voor de jongsten is een mooie knuffel of een prachtig muziekdoosje meestal al goed om zich dagen gelukkig te voelen. Voor de iets oudere kinderen kunnen de houten plankjes van KAPLA geweldig scoren of voor de creatievelingen de Djeco knutseldozen.

Enkele merken die het goed doen tijdens Sinterklaas:

Brio treinen, Janod houten speelgoed, Djeco knutseldozen of goocheldozen.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*