Puzzelen: maak er een wedstrijd van!

Puzzelen, het is leuk voor jong en oud. Zeker als je een tijdje thuis moet zitten of vakantie hebt is het geweldig om hier even tijd voor te maken. Een mooie puzzel maken is altijd leuk, maar ben je met meerdere puzzelfans? Dan kan een wedstrijd misschien wel spannend zijn! We geven je alvast 3 ideeën om puzzelen nog uitdagender te maken.

Puzzelen ideeën

De “gewone” puzzelwedstrijd

Puzzelwedstrijd puzzelenDit is zeer eenvoudig, zoek elk een puzzel uit van evenveel stukjes. Is het niveauverschil te groot? Dan kan je bv. iemand die jonger is of minder snel kan puzzelen een voordeel geven: een puzzel met minder stukjes. De wedstrijd verloopt eenvoudig: je start op hetzelfde moment met puzzelen, wie eerst klaar is, die wint! Een puzzel van 1000 stukjes is vaak wel iets te groot om zo’n wedstrijd spannend te houden. Vaak is 100 ideaal, voor de echte ervaren puzzelaars kan het ook met 500. Voor jonge kinderen neem je best nog minder dan 100 stukjes.

Zoek, vind en puzzel!

Deze wedstrijd is wat uitdagender en actiever. Ook hier probeer je zo snel mogelijk je puzzel af te hebben, maar mogen de deelnemers elkaars stukjes op voorhand verstoppen! Je moet ze dus zoeken én puzzelen. Een aantal tips hierbij:

  • Spreek duidelijk af wat het gebied is waar verstopt mag worden. Ook of er een maximale hoogte is kan handig zijn.
  • 100 stukjes of meer verstoppen is erg veel, overweeg maar een deel van de stukjes te verstoppen of maak kleine zakjes van telkens 10 stukjes.
  • Onthoud waar je ze verstopt hebt of schrijf het op, je wil ze niet écht kwijtspelen natuurlijk!

2 puzzels: door elkaar!

Dit is moeilijker dan het lijkt: gooi twee puzzels door elkaar en probeer ze te maken. Dit moet natuurlijk niet een wedstrijd zijn, het is zo al uitdaging genoeg. Maar ook hier kunnen de echte puzzel fanatieken zich mee amuseren en een wedstrijd uitschrijven!

Grote puzzel

In onze webshop vind je een heel wat mooie puzzels. Ook de puzzels van Djeco zijn voor de wat jongere kinderen geweldig! 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*