Koken met kinderen: pompoensoep

pompoensoepOktober is de maand van de pompoenen. Niet alleen omdat Halloween eraan komt. (Want ook al is dit een fenomeen die vanuit Amerika is overgewaaid, wij zijn ondertussen helemaal mee in dit feest.) Ook omdat ze gigantisch snel groeien, heel lekker zijn en helemaal passen bij die eerste gure herfstdagen. Traditioneel worden in veel gezinnen pompoenen binnen gehaald, om op allerhande manieren te verwerken. Het allicht meest gekende gerecht met deze oranje bollen is pompoensoep.

Er bestaan tientallen recepten over hoe je de pompoenen kan verwerken tot soep. Wij kiezen voor een eenvoudige versie. Een versie waarbij het vooral leuk is om het samen met je kinderen te maken.

Wat heb je nodig?

– Pompoen
– Twee grote ajuinen
– Twee stengels prei
– Twee wortelen
– Groentebouillon, kruiden & water

pompoensoep pompoensoep blokjes met kinderen pompoensoep koken met kinderen

Hoe maak je het klaar?

Pompoensoep is een makkelijk recept om te maken met kinderen. Je ziet er misschien tegenop om de pompen schoon te maken en te snijden. Maar samen met je kinderen wordt dit een erg leuk en ontspannend werkje.

  1. Snij alle groenten in stukken.
    Kleine kinderen bij deze stap laten helpen? Snij de pompoen in repen en verdeel die in blokjes. Snij die blokjes echter nog niet helemaal door. Daarna kunnen kinderen de blokjes makkelijk afbreken. Idem voor wortels. Willen ze helpen met de ajuinen? Snij dan bijna volledig door en geef ze een niet-al-te-scherp mesje zodat zij kunnen finaliseren.
  2. Fruit de ui in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de prei en wortelen toe. Laat dit alles kort meestoven. Daarna voeg je alle pompoenstukjes toe en 2 liter tot 2,5 liter water (afhankelijk van de grote van de pompoen en hoe dik je de soep wil.)
  3. Laat 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen op het vuur, samen met enkele blokjes groentebouillon. Mix daarna het geheel en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat!

Wedden dat als de kinderen zelf de soep gemaakt hebben, ze er met veel plezier van zullen drinken?

Smakelijk!

 

Wat maken jullie met pompoen? Laat het even weten via de reacties. 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “Koken met kinderen: pompoensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*