5 x doen tijdens de Paasvakantie

Wat te doen met kinderen in de paasvakantie

De Paasvakantie staat weer voor de deur! Misschien denk je: “Wat moet ik nu weer doen met die kinderen van mij?!?” Geen nood. Wij voorzien enkele geweldige tips zodat jij en je kroost iets hebben om naar uit te kijken tijdens de vakantie. Want erop uit trekken, dat is gewoon leuk. Zelf nog tips, laat het dan zeker even weten via een reactie!

  1. Ons Belgisch weertje kan ons in de Paasvakantie (wanneer wel eigenlijk?!?) niet verzekeren dat we continu buitenactiviteiten kunnen organiseren. Dus waarom geen middagje (of ochtend) cinema plannen? Op dit moment lopen er namelijk 2 heerlijke nieuwe films in de bioscoop. Beiden roepen ze pure nostalgie op, dus het is ook nog eens leuk voor jezelf. Nummertje één is ‘Hallo meneer de Uil’. Weet je nog, de Fabeltjeskrant? Ja hoor, die zit helemaal in een nieuw jasje. Een aanrader voor de allerkleinsten. Nummertje twee is Dumbo. Het hartverscheurende verhaal van het olifantje met de grote oren, dat van zijn moeder gescheiden wordt. Vergeet alvast de zakdoeken niet!
  2. Doe je schoenen af en ga tijdens de tweede week van de Paasvakantie op blote voeten wandelen op de Kesselse Heide. Je laat je schoenen achter aan het bezoekerscentrum, waar je achteraf je voeten flink kunt schrobben. (Al moet je wel je wasspullen zelf meebrengen.) -Blotevoetenpad, Kesselse Heide, Vaerestraat 4, 2560 Nijlen, van 10 tot 16.30 uur-
  3. Vakantie? Dan is een uitstapje richting de kust altijd een goed idee. Naar gewoonte organiseert stad Oostende allerhande waardoor het nog leuker wordt aan zee. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘De Efteling aan zee’? Een voorstelling over een verborgen sprookjesbibliotheek in een verlaten kasteel. Verder zijn er nog vele andere voorstellingen die georganiseerd worden door Springtij, het cultuurfestival voor kinderen. Info en inschrijven via springtij-oostende.be.
  4. Tijdens de Paasvakantie past Bokrijk zijn programma aan. Met de kinderen leef je je uit in één van de vele leuke spelletjes die zij organiseren in hun Openluchtmuseum. Oude paasgebruiken ontdekken, een spelletje eieren rollen/estafette of mastklimmen zijn enkele van de vele mogelijkheden. Op paaszondag en paasmaandag vier je dan weer Pasen zoals dat 100 jaar geleden gebeurde. Daarnaast loopt het vaste Bokrijkprogramma gewoon door waardoor er voor elk wat wils is. Fan van Ketnet-held Buck en Ketnet-wrapster Sien? Ga dan op 7 april naar Bokrijk voor een Meet & Greet.
  5. Circusfestival Hopla in Brussel brengt tijdens de Paasvakantie kunstenaars naar de stad die zowel binnen als buiten voorstellingen brengen. Je kan onder de circustent terecht van 15 april 2019 tot en met 19 april 2019. Meer informatie vind je op hun website.

Niks moet. Niksen mag!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*