Maak je eigen keileuke wasco vormpjes ^

Waskrijtjes zijn zo leuk! Als ze nieuw zijn! Helaas zijn al die korte stompjes in je tekendoos al heel wat minder aanlokkelijk. Was er maar een mogelijkheid om altijd nieuwe krijtjes te hebben! En nooit meer zonder je favoriete kleur te zitten, altijd de geur van verse wasco’s op je vingers…altijd krijtjes die goed in de hand liggen! Zucht…halt!
Stop met dromen! Vanaf nu maken we onze eigen voorraad! Eenkleurig, vrolijk multicolor, lekker ergonomisch of net in heel geestige vormpjes. Poepsimpel en bovendien erg origineel om cadeau te geven.

Wat heb je nodig?
Siliconenvormpjes voor kleine cupcakes of voor ijsblokjes (bij voorkeur leuke figuurtjes)
Waskrijtrestjes

wasco's blog kiki speelgoed
Zo ga je te werk

1. Breek oude stukjes wasco in stukjes en vul een bakvorm met stukjes van dezelfde kleur. Wil je liever een bont regenboogwaskrijtje? Gooi dan verschillende kleuren samen in een vormpje. Zorg ervoor dat de bodem van elke siliconenvorm steeds goed bedekt is.

2. Verwarm de oven voor op 1OO° celsius en zet de bakvorm er 10 minuutjes in. Blijf zeker bij de oven of vraag iemand om een oogje in het zeil te houden. Als de waskrijtjes te lang in de oven blijven, verdwijnen de kleurtjes.

3. Haal de bakvorm uit de oven en laat goed afkoelen totdat de krijtjes volledig hard zijn. Ontvorm je home-made vetkrijtjes.

Wil je deze als leuk cadeautje of verjaardagscadeautje geven? Verpak ze in doorschijnende folie, print een mooie kleurplaat af en rol deze op. Doe een lintje rond de folie en haal de tekening erdoor! Altijd fijn om zelfgemaakte cadeautjes te kunnen geven, nietwaar?

Copyright foto: Els Bauwelinck

Meer leuke DIY-tips vind je op Lobke’s inspiratieblog www.leukewereld.be

Tip: op zoek naar nieuwe leuke wasco’s? Al eens gehoord van de crayon rocks?

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*