Leuk (houten) buitenspeelgoed!

Mooi weer en je wil zelf graag gezellig buiten zitten. Dan is niets leuker dan dat je zoon of dochtertje mee buiten kan spelen. Maar buitenspeelgoed is toch net iets anders dan het speelgoed dat je binnen kan gebruiken. Buiten heb je meer plaats, maar speelgoed moet ook beter tegen een stootje kunnen. Kan ik houten speelgoed gebruiken voor buiten? We zoeken het eens voor je uit en geven je enkele tips.

Waar moet je op letten als je houten buitenspeelgoed wil kopen?

Met het mooie weer is houten speelgoed zeker ook buiten te gebruiken. Het blijft echter wel belangrijk dat het speelgoed geen kleine gaatjes bevat en volledig glad is en afgerond. Eventueel kan je na verloop van tijd zelf een laagje vernis over het hout doen. Is het speelgoed erg nat geworden? Dan droog je het best even af met een doek.

Al eens een loopfietsje overwogen?

Gaan wandelen? Gewoon naar de winkel gaan? In de tuin of op straat spelen? Een loopfietsje is gewoon enorm leuk én handig. Bovendien doet het een kind bewegen, is het de beste voorbereiding op fietsen (zonder zijwieltjes) en daarnaast zijn de loopfietsjes bij Kiki veilig. Wij hebben 2 favoriete loopfietsjes die echt te gek zijn!

Deze loopfiets is al een tijdje erg populair. Logisch, want dit loopfietsje combineert veiligheid, plezier én design helemaal perfect! Dit loopfietsje is gemaakt uit hout (op de rubberen bandjes en handvaten na natuurlijk) en geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar. Bovendien is het zadeltje in hoogte verstelbaar (van 32-36.5 cm). Met deze geweldige Vespa kan je zowel binnen als buiten rondrijden. Let op: hoewel het wel tegen een spatje water kan, raden we je wel aan het ’s nachts of bij hevige regen binnen te zetten. Maar da’s toch geen probleem, zo’n stoere Vespa?

Een loopfiets die meegroeit. Da’s de Re-Bike van Wishbone. De naam Re-bike heeft een eenvoudige verklaring: deze fiets is immers niet van hout maar wel van gerecycleerd tapijt! Het materiaal is dus een soort stevig kunststof dat perfect tegen water kan. De “3 in 1” komt dan weer van de 3 verschillende standen die deze fiets heeft. Voor een kind van 1 jaar kan je er een driewieler van maken met het zadeltje op slechts 20 cm hoog. Bij het ouder worden kan je het 3e wiel af de fiets halen en dan heb je een echte loopfiets. Je kan het zadeltje uiteindelijk een laatste stap nog eens enorm verhogen tot maarliefst 50cm! Een stevige loopfiets die je dus jaren kan gebruiken!

Buitenspeelgoed voor kind van 1 jaar

houten buitenspeelgoed leukEen trekdier, zoals deze krokodil is ideaal voor kindjes van 1 jaar. Ze kunnen vrolijk rondlopen, kruipen, sluipen, wat dan ook met hun diertje. Het is ook een leuk extraatje wanneer je op stap bent en bovendien niet groot zodat je het diertje eenvoudig kan wegsteken. Zoals je op de foto ook kan zien kan je een oranje trekkar in huis halen, zo neemt je kleine (b)engel al z’n speelgoed altijd makkelijk zelf mee!

PlanToys activiteitenbootHouten speelgoed voor buiten voor een 2 jarige

Voor een 2 jarige hebben we echt iets fantastisch: een activiteiten boot van PlanToys. Die is van hout maar kan wel tegen water! Het is immers vervaardigd uit geperst gerecycleerd hout en nadien geschilderd met ecologische en ultra-veilige verf. Super leuk dus in een zwembadje, of gewoon badje water! Toch te koud buiten? Dan kan het natuurlijk gewoon mee in bad.

Tip: Leuk buitenspeelgoed voor 3 jarige

Cowboys en indianen! Als dat niet leuk is! Zeker met deze tipi of indianentent! Stel ‘m buiten eenvoudig op en vind er wat schaduw als de zon te hard schijnt. De Tipi heeft vier houten palen waarover je een doek hangt die met leuke motieven bedrukt is. Door het venstertje kan je dan toch stiekem alle sin ’t oog  houden. Dergelijke Tipi, of indianentent, hoe je ’t ook wil noemen, is ideaal als centrale plaats voor je kind om te spelen. Je kan bv. ook afspreken dat al het speelgoed steeds daar terug gelegd wordt.Houten buitenspeelgoed tipi indianentent

Naast deze tips is er natuurlijk nog een hele hoop gewoon buitenspeelgoed, dat niet persé van hout is maar zeker van goede kwaliteit. Ontdek hier ons online buitenspeelgoed aanbod.

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “Leuk (houten) buitenspeelgoed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*