Knutseltip: stenen beschilderen

Stenen beschilderen is leuk en je kan er allerlei toepassingen aan geven. Ook gemakkelijk om op vakantie te doen.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

knutselen met stenen

Zoek stenen met een glad oppervlak en was ze in een sopje met wat detergent om de stenen te ontvetten. Zo hecht de verf beter. Erg vuile stenen maak je proper met een oude tandenborstel.

stenen reinigen

Teken de contouren met een potlood en verf eerst de grotere vlakken.

ontwerp tekenen op de stenen

stenen schilderen

stenen schilderen in twee tinten

Spaar de vlakken met een lichte kleur uit. Werk je met acrylverf, dan kan je iets gemakkelijker een laag op een andere laag aanbrengen, met plakkaatverf is dit moeilijker, de kleuren lopen dan gemakkelijker uit of de verf gaat barsten.

Als je echt fijn wilt werken is een goede penseel belangrijk. Een penseel met bijvoorbeeld marterhaar en ronde punt is dan een goede keuze. De haartjes blijven veerkrachtig en vormen gemakkelijker een punt. Om vernis aan te brengen gebruik je best een penseel met platte kop.

geschilderde stenen voor het vernissen

Werk af met een fijn streepje verf of een dun inktlijntje. Laat alles goed drogen en vernis het geheel met de juiste vernis. Acrylvernis voor acrylverf, plakkaatverfvernis voor gouache of plakkaatverf. Als je een stiftje gebruikt voor de details, zorg dan dat je een stift neemt met watervaste inkt, anders loopt het allemaal door elkaar.

beschilderde stenen

beschilderde stenen

Enkele toepassingen:

Maak speelstenen voor een dam- of schaakbord, voor ‘4-op-een-rij’ of voor ‘boter kaas en eieren’ of maak pionnen voor een ander spel.

Kijk naar de vorm van de steen en beschilder hem naar die vorm (een hart, een auto, een boom, een vis…) en gebruik deze als verhalenstenen. Je kan er ook allerlei voorwerpen van de vakantie erop schilderen en zo je vakantieverhaal weergeven.

Versier de tafel met stenen waarop je de namen van de gasten hebt geschilderd.

Met ‘Silkclay‘ kan je stenen op elkaar kleven en kan je in 3D werken.

Ook schelpen kan je mooi beschilderen. Hier neem je dan best acrylverf voor.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*