DIY: creatief met textielstiften

 

creatief met textielstiften

Op zoek naar een leuke woensdagnamiddag-activiteit? Of bereid je jezelf al voor op de komende vakantie? Overweeg dan eens om creatief aan de slag te gaan met textielstiften. Je kan op allerlei manieren ermee aan de slag. Een t-shirt of turnpantoffels pimpen, dat doen kinderen in één, twee, drie. Ook een stoffen tas krijgt al snel zijn eigen touch met behulp van turnpantoffels. Maar wil je net dat ietsje meer? Ga dan voor het maken van kussenslopen met textielstiften. Wij geven jullie alvast een stappenplan om deze DIY tot een goed einde te brengen.

Wat heb ik nodig?

 • Textielstiften
 • Stof die is voorgewassen
 • Kussen
 • Naaimachine
 • Naaigaren
 • Strijkijzer

creatief met textielstiften

Wat moet ik doen?

 1. Denk na over welk formaat kussensloop je wil maken. Knip op basis van de maten daarvoor een rechthoek of vierkant.
 2. Voor je aan de slag gaat met textielstiften bescherm je beter de tafel, want textielstiften tekenen gewoon door de stof. (Gebruik je de stiften op een t-shirt, steek dan een stuk karton binnen het shirt, zodat de andere kant ervan beschermd is. Laat je kleine kindjes aan de slag gaan met textielstiften? Trek dan kleding aan die vuil mag worden of gebruik een short.
 3. Ga aan de slag met de stiften. Maak een tekening, kleur ze in, schrijf tekst, … Het komt erop neer dat alles mag maar niks moet.
 4. Eens je klaar ben moet je in vele gevallen de textielstiften nog fixeren door de tekening te strijken. Controleer hiervoor de instructies op de verpakking van de stiften.
 5. Stik in sneltempo eenvoudige kussenslopen, zonder een rits. Ben je niet zo handig met een naaimachine? Koop dan blanco kant-en-klare kussenslopen en ga hierop aan de slag.

creatief met textielstiften creatief met textielstiften

Je bent met deze activiteit wel een middagje zoet. ’s Avonds laat je de kindjes hun kussen meenemen in bed. Het slapen gaan zal nog nooit zo vlot verlopen zijn.

Werkten jullie al met textielstiften? Hebben jullie nog leuke DIY-tips hiermee? Laat het ons zeker even weten.

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

3 reacties op “DIY: creatief met textielstiften

 • Een vraagje.
  Als je de tekening gefixeerd hebt door een strijkijzer erop te zetten mag je dan de kussensloop in de wasmachine wassen en op hoeveel graden. Er staat niets uitleg op de verpakking.
  Vriendelijke groeten.
  Biesmans Monica.

 • De tekeningen zijn goed gelukt op de kussensloop en heel mooi, mag ik de kussensloop in de wasmachine wassen?
  Jullie hebben een knappe site.
  Dankjewel.
  Vriendelijke groeten.
  Monica Biesmans.

 • Je kunt best eerst de textielverf nog even fixeren door deze te strijken. Gewoon enkele minuutjes en dan kan de sloop in de was mee op 40°.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*