Knuffelen maar!

Het introduceren van speelgoed bij een baby gaat stapsgewijs. Ik was mij hier voor dat ik de kleine had nooit zo van bewust. Ik zag het speelgoed in de winkel en had met name aandacht voor hoe iets eruit zag, de keuze voor een aanschaf was met name esthetisch.

Ik zie nu echt hoe onze kleine man zich ontwikkelt en hoe het speelgoed daar bij helpt. Langzaam rijken we hem steeds meer speeltjes aan. Met bijna vijf maanden is hij inmiddels wild om zich heen aan het slaan met zijn rammelaars. Het “harde” speelgoed heb ik dus ook maar tijdelijk opgeborgen in de kast.

De eerste weken ben jij het speelgoed van je kleintje. Hij heeft genoeg aan jou. Een babygym of een rammelaar, het weet zijn interesse vast wel even te wekken. Maar toch kan het te veel prikkels geven aan je kleintje. Hij is nog zo druk bezig met ontwikkelen. Hij vindt het leuk om naar zijn papa of mama te kijken. Te volgen wat jij doet. Naar jouw geluidjes te luisteren en ze na doen. Steek

Knuffeldoekje hond Moulin Roty
Lekker zacht en mooi knuffeldoekje in de vorm van een gekke hond.
Baby Hugo leuke blog
Super leuke blog, volg opgroeiende Hugo.

jij je tong uit, grote kans dat hij bij een week of acht ook zijn tong terug uitsteekt naar je. Wellicht nog wat voorzichtig, maar hij vindt het reuze interessant. Er zijn dan ook een aantal klanken die hij al kan reproduceren. Zeg maar eens een tijdje “Aaaa” of “Uuuu” tegen hem. Wie weet beantwoordt hij je wel.

Ons kleine mannetje gaven wij vanaf twee maanden een knuffeltje in zijn handen bij het verschonen. Een zacht olifantje. In het begin lag het olifantje op zijn buik, na een paar weken pakte hij hem, per ongeluk, vast en vervolgens werd het een steeds zekerdere

greep. Het olifantje heeft hij inmiddels vol enthousiasme vast. Meestal verdwijnt het wel direct in zijn mond. Dat is ook een fase, alles gaat rechtstreeks zijn mond in.

Bij Speelgoed Kiki zag ik knuffeldoekje Hond van Moulin Roty. Een uitstekende keus om mee te beginnen op het aankleedkussen voor je kleintje.

In januari werd ik voor het eerst moeder. Op http://hugobabyblog.wordpress.com lees je de avonturen van mij en mijn zoontje Hugo.

Tip: Knuffels online kopen doe je eenvoudig in de webshop van Kiki!

Dankjewel voor dit leuke gastartikel! Wil je ook eens iets schrijven op onze blog? Laat ons iets weten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*