Kinderspeelgoed

Kinderspeelgoed kopen doet iedereen ooit wel eens. Voor je eigen kinderen, kleinkinderen, nichtjes of neefjes of de babyborrel van een vriend(in). Misschien ben je er heel vertrouwd mee en bestel je regelmatig kinderspeelgoed online, misschien ook niet. Alvast enkele tips om leuk kinderspeelgoed te kiezen.

TIP: Bezoek onze speelgoed webshop.

Kinderspeelgoed, de juiste leeftijd

Kinderspeelgoed
Kies de leeftijd van het kind in de productfilter, zo vind je snel leuk kinderspeelgoed.

Uiteraard koop je geen ingewikkelde puzzel voor een 1 jarig en geen rammelaar voor een kind van 10. Daarom is het aan te raden bij het kopen van kinderspeelgoed gebruik te maken van zogenoemde “productfilters” (zie afbeelding). Vaak wordt een oudere leeftijd aangeduid dan het kind werkelijk is, dit raden we echter af. Een kind kan dan wel intelligent zijn, het moet nog steeds graag met het speelgoed spelen en dat gaat ’t beste als dat op zijn/haar leeftijd is. Bovendien wil het niet zeggen dat speelgoed “vanaf 3 jaar” niet meer geschikt is voor een kind van 5.

Online of in een échte winkel kinderspeelgoed kopen?

Dit hangt natuurlijk volledig van jezelf af. De ene zal liever de producten kunnen aanraken en écht zien, de ander gaat voor het gemak en blijft rustig in z’n zetel zitten terwijl de kindjes in bed liggen. Weet je al welk kinderspeelgoed je wil en moet je dus niet veel meer zoeken? Dan is online bestellen zeker een goed idee. Heb je echt geen idee wat je wil? Dan kan je ook online speelgoed kiezen maar heeft een “stenen winkel” toch nog zo z’n voordelen.

Tip: Of je nu in een webshop of stenen winkel naar kinderspeelgoed zoekt, betrek je kind (als dit kan) er bij. Zowel in een webshop als in een fysieke winkel kiezen ze graag mee. Zij weten ’t best wat ze leuk vinden. Voordeel aan een fysieke winkel is wel dat een kind er zelfs kan spelen en je zo subtiel gaan kijken wat je kind leuk vindt.

Heb je al speelgoed van een bepaalde reeks (bv. knikkerbanen van het merk Haba), dan is het natuurlijk erg eenvoudig bepaalde uitbreidingen gewoon te kopen in een webshop. Je weet immers al dat je kind dit leuk vind en je weet zelf ook of je ’t goed vind.Haba Knikkerbaan

Gezelschapsspellen voor alle leeftijden

Ook gezelschapsspellen zijn nog steeds populair bij kinderen en volwassenen. Het is evengoed een vorm van spelen die vandaag de dag nog door velen gesmaakt wordt. Er zijn verschillende soorten gezelschapsspellen. Denk maar aan:

  • Bordspellen (waarbij je letterlijk het gezelschapsspel op een bord speelt)
  • Coöperatieve spellen (je speelt dan niet tegen elkaar, maar mét elkaar. Wees gerust, ook dergelijke spellen kunnen best spannen zijn!)
  • Familiespellen (deze zijn van een niveau zodat kinderen en volwassenen dit kunnen spelen, maar ook leuk vinden. je speelt deze spellen dikwijls ook best met meer dan 2 spelers)
  • Kaartspellen (dit spreekt voor zich, echter gaan kaartspellen verder dan het klassieke kaartspel, het ene komt aan op reactie en snelheid, het ander gaat enkel om tactiek)

Tips bij het kopen van goed kinderspeelgoed

Er is zo veel aanbod, dat maakt kiezen er niet gemakkelijker op. Daarom moet je rekening houden met leeftijd en bijvoorbeeld ook materiaal (al dan niet houten speelgoed). Er zijn natuurlijk ook bepaalde speelgoedmerken waarvan we weten dat ze kwalitatief goed speelgoed maken. Kinderspeelgoed dat degelijk is, een uitdaging biedt, educatief is en aan de strengste normen voldoet. Dit zijn enkele favorieten:

  • Djeco. Dit franse merk ziet er prachtig uit, maar is bovendien ook erg creatief. Kinderen worden geprikkeld om creatief uit de hoek te komen. Daarnaast is alles gemaakt van degelijke en mooie materialen.
  • Haba. Al jaar en dag is Haba de grootste als het om duurzaam en verantwoord kinderspeelgoed gaat. Ze blijven vernieuwen, zetten zwaar in op degelijkheid en zorgen dat al hun spulletjes toch een trendy karakter hebben. Haba kiest vooral voor houten speelgoed, dat vinden we zelf ook geweldig!
  • Corolle. Wie poppen wil kopen, die moet ze bij Corolle (of hun reeks Ma Corolle) gaan zoeken. Hun uitgebreide assortiment maakt het leuk om telkens nieuwe kleertjes te kiezen. Daarnaast scoort Corolle fantastisch goed als het om veiligheid gaat. Ook houdt dit speelgoedmerk uitermate veel rekening met het kind, zodat elke pop perfect aangepast is aan de leeftijd en grootte van het kind.

kinderspeelgoed, niet alleen voor kinderen

Kinderspeelgoed online belgie
De cuboro standaard is ideaal om mee te beginnen!

Met het meeste speelgoed gaat een volwassene zich geen uren mee amuseren. Maar er is ook speelgoed waarbij zowel kind als ouder/grootouder, nonkel of tante zich kunnen vermaken. Samen met kinderen spelen wordt zo erg leuk! Denk maar aan knikkerbanen van Cuboro, die kunnen zo uitdagend zijn dat ook volwassenen zich niet gaan vervelen.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*