Kiki 7 jaar: van toen tot nu…

Tags:

7 kaarsjes blazen we dit jaar uit. Ondertussen is Kiki al zo lang open, onze passie bleef dezelfde, maar er veranderde ook een hele hoop. Een overzichtje:

Augustus 2012: de eerste plannen

In de zomervakantie van 2012 komt een (oud) idee opnieuw de kop op steken. Al jaren droomt Pascale van een eigen speelgoedwinkeltje met écht goed speelgoed. Klein, gezellig en met veel menselijk contact. Speelgoed dat uniek is, mooi is en generaties lang meegaat. Nadat Pascale enkele jaren voordien haar activiteiten als grafisch ontwerpster bij haar eigen reclamebureau sterk afbouwde werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Dromen werden realiteit en na goed nadenken en veel gesprekken hakte ze de knoop door: er zou een nieuw speelgoedwinkeltje in de buurt uit de grond moeten rijzen. Uiteindelijk werd in augustus een geschikt pand in Sint-Antonius gevonden. De werken konden beginnen.

Kiki: werken aan de speelgoedwinkel
De eerste producten, enkele rekken… meer niet.

1 november 2012: officiële opening

In hoog tempo werd naar de officiële opening toegewerkt. Producten moesten uitgezocht en aangekocht worden, in het pand moest geschilderd worden en alles moest worden ingericht. En ook de auto moest er aan geloven: die zou voortaan met echte Kiki stickers rondrijden met gevolg dat ook die auto een nieuwe naam kreeg: de Kikimobiel.

Dan was het eindelijk zo ver: Kiki opende haar deuren. Het was wennen. “Hoe werkt die bancontact?” “Oei, dat hebben we nog niet in ons assortiment voorzien”… het was even zoeken. Maar de missie was geslaagd, er was nu een speelgoedwinkeltje in de buurt met uniek en écht goed speelgoed en met echt goed contact met de klanten.

Kindje in speelgoedwinkel Kiki
Ook de allerkleinsten zagen dat het goed was.

1 januari 2014: de eerste nieuwjaarszangertjes

In Sint-Antonius heerst er een sterke traditie van nieuwjaarszangertjes. Zij komen langs bij de mensen en winkel en zingen hun mooiste lied. Een heel (gezellig) gebeuren. Wij voorzagen voor hen warme chocomelk en dat werd geapprecieerd. Naar schatting kwamen er bijna 1000 zangertjes langs!

Nieuwjaar Sint-Antonius
Ze waren met veel!

30 april 2014: Kiki opent haar eerste webshop

We kiezen voor speelgoed dat generaties lang meegaat, maar dat wil niet zeggen dat we ouderwets zijn! Om het onze klanten nog gemakkelijker te maken openden we onze eerste webshop. Vanaf nu kon iedereen, waar en wanneer, ons hele assortiment bekijken en online bestellen. Een heel nieuw avontuur, want een webshop openen is minder eenvoudig dan dat het er op het eerste gezicht uitziet. Het is letterlijk zoals een tweede winkel openen. De webshop bood ons ook de mogelijkheid om inspiratiepagina’s te maken en te bloggen!

Oude webshop speelgoed Kiki
Zo zag de webshop er uit op 3 mei 2014

Juni 2015: werk aan de winkel!

Terwijl we eventjes sluiten werken we hard verder. Eerst bestond onze winkel uit een winkelgedeelte en nog een tweede ruimte die voornamelijk als “magazijn” gebruikt werd. Op enkele dagen tijd verwijderden we de wand tussen beide waardoor de winkel plots een stuk groter werd! Hier zie je de verandering:

Juni 2016: nieuwe webshop(s) live!

Onze eerste webshop toonde meteen dat het voor klanten (met veel of weinig tijd) een enorme meerwaarde had om te kunnen rondkijken én bestellen waar en wanneer je wil. Dat liep goed, maar niet altijd. We vonden het nodig om meer betaalmiddelen aan te kunnen bieden (bv. pas achteraf betalen), de zoekfunctie te optimaliseren, extra veiligheid in te bouwen enzovoort. Na veel maanden werk ging onze webshop 2.0 live. Meer nog, we openden eigenlijk 8 webshops! Naast speelgoedkiki.be werden ook loopfietsjeskiki.be, gezelschapsspellenkiki.be en leukespulletjeskiki.be actief en van deze vier webshops ook telkens een .nl variant zodat ook onze noorderburen gemakkelijk bij ons terecht konden.

De webshop op het moment van live-gang juni 2016
De webshop op het moment van live-gang juni 2016

Puzzelen voor het goede doel: monnikenheide

Charlotte heeft een beperking, maar dat houdt haar en ons niet tegen om de handen uit de mouwen te steken in de winkel. We schreven er eerder al een blogbericht over en ook de krant wijdde er een groot artikel aan.

Monnikenheide, waar Charlotte woont, is een zorginstelling dat ons na aan het hart ligt. We zetten daarom een heuse puzzelactie op: per stukje dat gepuzzeld werd in onze winkel schonken we een bedrag aan Monnikenheide. Dat leverde zo’n 300 euro op!

Meer over dit mooie project:

Blogbericht over de hulp van Charlotte

Krantenartikel over Charlotte

Krantenartikel aankondiging puzzel actie

Krantenartikel opbrengst puzzel actie

Puzzelen voor Monnikenheide
De puzzels waren niet gemakkelijk, gelukkig kregen we veel hulp!

 

 

December 2017: Kiki wordt filmset!

Voor een reclamespot van Belfius was het oog van de regisseur gevallen op onze winkel. ’t Was zo’n mooi decor dat ze er graag hun spot wilden opnemen. En zo werd plots de winkel een heuse filmset. De reclamevideo kan je hier bekijken:

1 november 2019: Kiki 7 jaar

En op één november bestaat Kiki 7 jaar. Da’s toch al eventjes en zoals je kon lezen zaten we niet stil! Bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte: van leveranciers tot pakketjesbezorgers, van alle helpers tot natuurlijk onze geweldige klanten! Hopelijk doen we er nog veel jaartjes bij!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

3 reacties op “Kiki 7 jaar: van toen tot nu…

  • In jullie winkel is het steeds een
    leuke zoektocht naar het juiste cadeau. Zo fijn dat ik mijn petekindje kan verwennen met jullie leuke speelgoed ! Dikke proficiat met 7 jaar Kiki !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*