Jongensspeelgoed

Jongensspeelgoed, enkele ideeën

Brandweerwagen Brio Builder jongensspeelgoed
Stoere brandweerwagen, kan jij deze zelf in elkaar zetten?

Bouwen. Je hebt jongens die graag bouwen en je hebt er die dit niet graag doen, zo simpel is het. Niet alle jongens vinden bouwen leuk, er zijn genoeg jongens die liever “spelen”, imiteren. Maar is de kleine man wél een bouwer dan kan Brio Builder geweldig speelgoed zijn. Ook Kapla plankjes, het nieuwe Tegu of houten knikkerbanen zullen in de smaak vallen.
Bouwen én spelen.De ene jongen bouwt graag, de ander speelt (lees: imiteert) liever. Wat goed dat er dan veel jongensspeelgoed is dat beide combineert! Denk maar aan Cuboro knikkerbanen of Brio treinsets.
De klusser.Veel jongens imiteren graag hun papa. Nog vaak genoeg is het ook de papa die de “handige man” in huis is (of toch probeert te zijn!). Als jongen wil je graag meedoen, zo zijn werkkistjes met een hamer, zaag, schroevendraaier etc. erg leuk om papa te helpen. Deze loopwagen van Janod is dikwijls een schot in de roos!

Wat maakt speelgoed, jongensspeelgoed?

Hoewel wij vinden dat een jongen met poppen kan spelen en een meisje met ridders zal je toch dikwijls een jongen gelukkiger maken met een ridder dan met een pop. We ijveren ervoor om een jongen zelf te laten kiezen, maar als dit niet mogelijk is (cadeautje) dan kies je voor een jongen best voor het stereotiepe jongensspeelgoed. Maar welk speelgoed is nog geschikt voor jongens? Jongens willen dikwijls graag in de aandacht, gaan voor competitie en hebben minder aandacht voor “zorg dragen” (zonder te veralgemenen), bouwen is dan weer iets wat ook dikwijls in de smaak valt. Zo zijn ridders, actieve gezelschapsspellen, treinen (van Brio) of Kapla plankjes zeker geschikt. Wat we in de winkel ook zien is dat jongens erg graag blijken te koken, een houten keukentje met bijhorende potten en pannen kan vaak op enthousiasme rekenen. Ook de inkleding maakt van bepaald speelgoed meer “jongensspeelgoed”, een prinses zal minder scoren bij een jongen dan een draak of stoere ridder.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*