Houten kinderspeelgoed

Kinderspeelgoed heb je in alle soorten en maten, een gigantisch poppenhuis, diabolo’s, winkeltjes, treinen, elektronisch speelgoed. Noem maar op. Maar je hebt ook speelgoed in alle materialen. Plastiek, karton, metaal en… hout. Houten kinderspeelgoed is erg verschillend ten opzichte van andere materialen, het heeft immers bepaalde specifieke eigenschappen, voordelen en nadelen.

Enkele voorbeelden van houten kinderspeelgoed

In onze webshop kan je erg veel houten speelgoed online bestellen, van treinsporen tot loopfietsjes, inlegpuzzels en houten knikkerbanen. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden van speelgoed volledig uit hout vervaardigd.

Prachtig houten speelgoed van het merk Janod:

Janod houten speelgoed

 

Ook Haba heeft heel wat prachtig speelgoed van hout:

Haba houten knikkerbaan kullerbü

 

En er is ook het bijzonder merk Tegu: houten blokken die magnetisch zijn!

houten speelgoed van tegu

 

 

Voordelen van houten speelgoed

Speelgoed van een duurzaam materiaal zoals hout is degelijk, het gat lang mee en niet snel stuk. Je ziet vaak genoeg plastieken speelgoed dat meteen kapot is als het valt of een kind er iets te hard mee speelt. Jammer toch? Het is toch normaal dat er wel wat op de grond valt, dan wil je dat het heel blijft. Bovendien zal je minder moeten weggooien en minder traantjes hebben.
Het oog wil ook wat, speelgoed ligt vaak op de meest onverwachte plaatsen in huis. Wij vinden houten kinderspeelgoed erg mooi passen in vele interieurs. Dat is toch mooi meegenomen?
Mens en natuur. Daar hebben wij graag aandacht voor, ons houten speelgoed draagt en FSC label en zo zijn we zeker dat het hout afkomstig is van duurzame bosbouw. Veel minder vervuilend dus dan speelgoed van plastiek, dat op haar beurt weer van aardolie komt.
Veilig, houten speelgoed bevat geen gevaarlijke of giftige stoffen. Er is nog steeds veel speelgoed op de markt dat stoffen bevat waarvan niet geweten is of ze bv. kankerverwekkend zouden zijn. Bij houten speelgoed zit je met een natuurlijk materiaal.

Is er ook een nadeel?

Heeft houten kinderspeelgoed ook nadelen? Toch wel, houten speelgoed kan je niet zomaar in bad nemen. Hoewel we ook houten badspeelgoed hebben is niet al het houten speelgoed even waterbestendig.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*