Het verjaardagsfeestje van Liam

Toen ons zoontje Liam vorig jaar 1 jaar was geworden moest
ik bijna even een traantje wegpinken. Wat was dat jaar snel gegaan en mijn baby was opeens een schattige dreumes die helemaal zijn eigen willetje begon te krijgen. Zijn tweede jaar leek nóg sneller te gaan en opeens is hij volgende maand al jarig! (en daarmee ook een heuse peuter die elke dag wel een nieuw woordje leert!)

Daar hoort natuurlijk een leuk kinderfeestje bij met al zijn
vriendjes en vriendinnetjes, maar ook een cadeau. En dat vind ik dit jaar toch echt wat moeilijker hoor! Liam heeft al een hoop en

Speelgoed autootjes in de rij
Zo ziet het er dan uit, nadat Liam al z’n autootjes naast elkaar heeft geparkeerd.

eigenlijk speelt hij alleen maar met auto’s. Hij zet ze allemaal naast elkaar op de salontafel, en is daar úren zoet mee. De vraag wat hij voor zijn verjaardag wilt vind ik dan ook best lastig om zomaar te verzinnen.

Een houten tuinhuisje is erg leuk maar we laten onze tuin in
het najaar doen, dus is dat nu niet echt handig. (Naast zijn schommeltje en zandbak staat de tuin nu dan echt bijna vol!)

Om te zorgen dat niet iedereen met hetzelfde aankomt zijn
wij bezig met een lijstje te maken. Die kan iedereen dan afvinken zodat er geen dubbele cadeautjes gegeven worden. (We laten natuurlijk iedereen de keuze maken of ze hiervan gebruik willen maken, ik hou er niet van om mensen iets te verplichten) Maar dat lijstje moet dus wel gemaakt worden..

Ik dacht altijd dat ik een ‘meisjes’ mama was. Toen wij te horen kregen dat het een zoontje was die in mijn buik aan het trappelen was, dacht ik dan ook meteen: “Ik weet toch helemaal niets van jongens?” Maar dat neemt niet weg dat ik dolgelukkig was met mijn kleine vriendje! Ik zou nu echt niet anders willen hoor. De band tussen mij en mijn zoon is zo bijzonder en dat ik nu twee mannen heb die van mij houden maakt mij enorm gelukkig.

Dat betekende wel dat ik nu niet bij de poppen en barbies
aan het snuffelen was, maar voor de echte stoere jongens dingen. En ik moet zeggen, dat gaat me best goed af! Ik vind het trouwens erg handig dat ik op een site kan zoeken naar speelgoed voor een bepaalde leeftijd. (Nu dus vanaf 2 jaar) Dit kan dus ook op de website van Speelgoed kiki.

Leuke houten puzzel
Leuke puzzel met de dieren van in de Afrikaanse savanne.

Omdat hij zo gek is op auto’s leek het me enorm leuk dat hij daarmee op een kleed kan spelen. Ik herken dit van vroeger en mijn  broertje en ik hadden er urenlang plezier mee.

https://speelgoedkiki.be/nld/product/776/tapijt-dorp-93-x-67-cm

Zo kwam ik dus ook bij enorm leuke puzzels:

https://speelgoedkiki.be/nld/product/791/creatieve-puzzel-savanne

https://speelgoedkiki.be/nld/product/559/inlegpuzzel-huisdieren

Boekjes zijn natuurlijk altijd goed. Leuk voor de afwisseling aangezien ik de boekjes van Liam nu ongeveer allemaal uit mijn
hoofd ken. (En als ik vraag welk boekje hij wilt lezen, pakt hij altijd hetzelfde slaapverwekkende

boekje!) En erg handig dat hij dit soort boekjes niet stuk kan maken. (Uiteraard vind hij het geweldig om zelf de bladzijdes om te

Houten speelgoed gitaar
Leuke houten speelgoed gitaar, voor onze muzikant in spé.

slaan maar soms is hij iets te enthousiast)

https://speelgoedkiki.be/nld/product/581/houten-boekje-savanne

Uitnodiging verjaardagsfeestje
Zo ziet de uitnodiging er uit. Via mail, makkelijk en even doeltreffend, toch?

 

Ook is Liam gek op muziek maken. Bij ons gastouder speelt hij vaak samen met haar op een gitaar. Hoe leuk is het dat hij dit ook thuis kan doen!

https://speelgoedkiki.be/nld/product/564/houten-gitaar-confetti

 

Het lijstje is al een aardige lijst geworden en ik denk dat ik het een beetje kan laten rusten. De taart die ik zelf ga maken doe ik lekker op mijn gemak, en voor leuke hapjes en drankjes ben ik het internet aan het afstruinen. (Google vooral eens op gezonde kindertraktaties en je krijgt enorm leuke (en makkelijke) dingen om te maken.) Voor zijn eerste verjaardag hadden wij een fotoshoot laten doen en een uitnodiging met de leukste foto per post. Dit jaar doen we het lekker simpel via de mail. Niet dat zijn 2e jaar minder belangrijk is, maar het belangrijkste is dat Liam geniet van zijn feestje.

En dat dat een heel gaaf en stoer jongensfeestje gaat worden ben ik van overtuigd!

Liefs, Melissa

Bedankt Melissa dat je dit voor ons wilde schrijven!

Je kan Melissa ook volgen via twitter.

Wil jij graag eens iets schrijven op onze blog? Dat kan! Laat maar iets van je weten.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*