5 keer doen tijdens de herfstvakantie

Het lijkt alsof de grote vakantie nog maar net voorbij is. Maar door het vallen van de bladeren en oh zo typische herfstweer, weten we dat het jaar zo stilaan op zijn einde begint te lopen. Bijgevolg is het komende week alweer tijd voor vakantie. Een weekje herfstvakantie, dat valt makkelijk te overbruggen qua entertainment en zeker als je gebruik maakt van onze vijf fantastische tips. Heb je zelf nog aanraders, laat het dan zeker even weten.

Playground antwerpen leuke activiteit voor in de paasvakantie

Playground

“Oef.” moeten vele ouders gedacht hebben, toen Playground aankondigde dat ze ook deze herfst/winter terug de deuren van hun indoor speeltuin open zetten. Hipper dan dit, vind je binnenspeeltuinen gewoonweg niet. Je kan er tijdens de vakantie elke dag terecht vanaf 10 uur tot 18 uur. De speeltuin bevindt zich boven de Mercado in Antwerpen, dus combineren met lekker eten is ook nog eens mogelijk.

Bezoek de Spiekpietjes

De Spiekpietjes werden bedacht door kinderboekenschrijfster Thaïs Vanderheyden. Zij bieden het perfecte antwoord op de vraag ‘Hoe komt de Sint aan zoveel informatie?’. Voor het derde jaar op rij komen ze ook effectief tot leven in Oostende in het Fort Napoleon als in de Mercado in Antwerpen. Deze expo is een gigantische aanrader, ter voorbereiding op Sinterklaas! Meer info: http://www.despiekpietjes.be/expos

Vliegeren

Herfstige dagen betekent ook vaak wind. En wat is er dan leuker dan vliegeren? Bovendien kan je eenvoudig zelf een vlieger maken. Je hebt enkel een plastic tasje met handvat en touw nodig. Het touw bind je aan het handvat en vliegeren maar. Bovendien leer je kindjes zo aan dat door de wind de zak bol blaast en daarom wegvliegt.

ingrediënten toevoegen cake

Koken en bakken

Wij zijn grote fan van het gezellig maken in huis en lekker thuis te blijven. Een filmpje kijken en samen koken of bakken. Heerlijk toch?!? Nog op zoek naar inspiratie? Maak dan onze pompoensoep en/of gezonde yoghurtcake.

Maak een boswandeling

Tijdens de herfst is het geweldig in het bos. Overal prachtige kleuren, overal bladeren om in te spelen en vooral veel prikkels om kindjes over die wandeling enthousiast te houden. Stel hen vragen waardoor ze hun zintuigen leren gebruiken: wat zie je, wat hoor je, wat ruik je? Laat hen kastanjes zoeken, of nog beter een bolster van een kastanje. Spot paddenstoelen en verzin verhaaltjes over de kabouters die erin wonen. Laat ze rennen en dollen in de afgevallen bladeren. Vergeet zeker niet om een zakje mee te nemen. Zo kunnen ze al hun spullen bewaren en op een later moment thuis ermee aan de slag gaan. Op Pinterest vind je eindeloos veel knutselinspiratie met bladeren en ander leuks uit het bos.

 

Ga naar een pretpark

Misschien zie je er zelf tegenop om naar een pretpark te gaan. Het kan inderdaad behoorlijk druk zijn en wachttijden aan attracties zijn soms lang. Maar in vele parken werken ze in de vakantie een speciaal halloween-thema uit wat zorgt voor een magische sfeer. Voor de allerkleinsten kan je sowieso terecht in Plopsaland. Tijdens de vakantie plannen zij soms Ketnet Halloween Nocturnes. Tijdens deze dagen zetten de Ketnet-helden het park op stelten! En als je gaat, vergeet je dan vooral zelf niet te verkleden!

Fijne vakantie!!!

 

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*