Haba spellen: nieuw!

We hebben héél veel nieuwe spellen in de winkel en webshop. Namelijk allemaal geweldige kinderspellen van Haba! Ja, zo eventjes in één keer meer dan 50 nieuwe spellen. Maar we kunnen je zeggen: het zijn stuk voor stuk pareltjes. Van klassiekers tot nieuwe spellen. Ideaal als klein cadeautje of net als uitdagend spel voor de hele familie. Wat je zeker moet weten, dat lees je in deze blog. Toch nog vragen? We horen het graag!

Voor welke leeftijden zijn er Haba spellen?

Haba spellen zijn er voor alle leeftijden vanaf 2 jaar. Je hebt ‘eerste spellen’ voor kinderen van 2-3 jaar, daarna de kleuterspellen van 3 tot 6 jaar, daarna spellen vanaf 5 jaar en als laatste de spellen vanaf 10 à 12 jaar tot volwassenen.

Haba spellen: dier op dier
Spel “Dier op dier”

Er zijn zo veel Haba kinderspellen, waar let ik op bij mijn keuze?

Kijk eerst naar de leeftijd van het kind. (Het spel “berenhonger” bijvoorbeeld is ideaal voor beginnende spelertjes). Dan bekijk je of het kind al spelervaring heeft of niet. Als het een jongste kind is zal het al sneller meekunnen, de oudere broertjes of zusjes kunnen dan wat helpen en meestal heeft zo’n jongste zoon of dochter al iets moeilijkere spellen leren spelen.
Wil je een spel waarbij de kinderen zelfstandig kunnen spelen (de boomgaard is hier prima voor) of moet het kind meestal met een ouder of babysit spelen? Dan is het interessanter een spel te nemen dat volwassenen ook leuk vinden (bijv. Draak dondertand).
Houdt het kind van uitdaging wat nadenken betreft (bijv. De helden van Kaskaria) of doet het liever behendigheidsspelletjes (Kiki koekoek)? Moet hij leren tegen zijn verlies te kunnen? Kies dan voor coöperatieve spellen (Hamsterbende) of spellen waar geluk een belangrijke factor is (Teddy’s kleuren en vormen), dan heeft iedereen evenveel kans om te winnen.
Is je kind beweeglijk? Dan zijn snelle reactiespelletjes meestal leuk (sokken zoeken).
Kijk ook naar het aantal spelers. Sommige spellen kunnen maar met 2 spelers gespeeld worden. Let hierop als je met een heel gezin of vriendengroepje wilt spelen.

Dit vinden wij de leukste spellen.

De boomgaard: bestaat in verschillende varianten. Bijzonder aan dit spel is dat je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Dergelijke spellen, ook wel coöperatieve spellen genoemd, zijn daarom zeker en vast niet minder leuk of spannend. Bij de Boomgaard speel je bijvoorbeeld met z’n allen (tot wel 8 spelers) tegen de raaf die de kersen wil pikken. Spannend om de raaf voor te zijn! Dit spel ziet er ook mooi uit en is niet alleen leuk voor de jongsten (vanaf 3 jaar) maar ook oudere kinderen of ouders doen met plezier mee!

Heb je hulp nodig bij de keuze van het allerleukste Haba spel? Laat ’t ons weten en we helpen je graag verder.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*