Een houten loopfiets, van speelgoed tot fitnesstoestel

Houten loopfietjes zijn echt geweldig! Dat zal niemand die er ervaring mee heeft ontkennen. Ze hebben immers tal van voordelen. Maar het aanbod groeit, dus moet je kritischer worden wanneer je overweegt een loopfiets in huis te halen.

Het stuur van onze loopfietsjes draait niet volledig rond, dat is veiliger.
Het stuur van onze loopfietsjes draait niet volledig rond, dat is veiliger.

Waarom een houten loopfiets zo goed is? Wel, er zijn verschillende redenen. Om te beginnen is een loopfiets de ideale manier om een kind te laten bewegen op een leuke manier. Het kan van hier naar daar rondracen en veel plezier maken, goed voor de spiertjes, goed voor de gezondheid. Bovendien laat een loopfiets toe dat een kind dat nog niet kan fietsen zich toch sneller kan verplaatsen. Niet meer naar de winkel met de auto, jij op de fiets en de jongste op de loopfiets. Beiden frisse lucht, beweging en vooral een uitstekende oefening voor je zoon/dochter om te leren fietsen!

Goed om te leren fietsen? Inderdaad! Véél beter dan de gekende zijwieltjes. Bij zijwieltjes zie je immers vaak dat een kind op 1 wieltje steunt en op die manier nauwelijks tot niet z’n evenwicht oefent. Bij een loopfietsje ligt dit anders, geen zijwieltjes, enkel de beentjes die als steun dienen. Wanneer een kind meer snelheid wil maken (en dat wil het, wees maar zeker!) gaat het automatisch z’n beentjes tegelijkertijd in de lucht doen.Het is dan dus even ‘zonder steun’ net zoals een grote fiets. Naargelang het kind meer rijdt, zal het dit vanzelf vaker doen. De overstap naar een echte fiets zonder zijwieltjes zal veel gemakkelijker gaan!

Maar is het wel veilig? Natuurlijk! Je gaat er immers mee naar buiten, misschien langs een drukke baan of op een harde weg. Een kind dat valt geraakt snel gedemotiveerd, dus dat moet voorkomen worden. Daarom zijn onze loopfietsjes zo gebouwd dat het stuur niet volledig rond kan draaien, hierdoor zal je kind misschien niet de scherpste bochten kunnen nemen, maar ook niet over de kop gaan, da’s net iets belangrijker, niet?

Wat zeker ook meetelt is het uitzicht. Er zijn veel loopfietjes op de markt, maar de ene ziet er leuker uit da de andere. Bij ons hebben we momenteel twee soorten (de kans bestaat dat een derde opnieuw in ons assortiment komt). De kleinste zijn de zogenoemde Small versies, van het merk Scratch, deze zijn van 2-5 jaar, dus echt voor de jongsten en vrij klein. Je hebt ze in twee leuke versies. Een Roze loopfiets en een Race loopfiets. De andere zijn de prachtige houten loopfietsen in de vorm van een echte Italiaanse Vespa. Die zijn er in twee kleuren, iets groter en geschikt van 3-5 jaar. De Loopfiets Vespa mint en de Loopfiets Vespa vanille, deze zijn van het merk Janod, een zéér degelijk merk. Een duurzaam merk met speelgoed dat lang meegaat.

De loopfiets in de vorm van een echte Vespa: Prachtig, veilig en leuk!
De loopfiets in de vorm van een echte Vespa: Prachtig, veilig en leuk!

Niet te vergeten: De loopfietjes zijn ook gewoon enorm leuk speelgoed! Elk kind kan er zich mee uitleven en plezier maken, dat mag je zeker nooit vergeten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*