Corona: dingen die je kan doen om je kinderen bezig te houden.

Coronavirus activiteiten kinderenDeze dagen met het coronavirus moeten velen thuisblijven, dat is niet altijd vanzelfsprekend. Je kinderen de hele dag voor TV of tablet zetten, dat gaat ook vervelen. Er zijn nochtans zoveel leuke creatieve dingen die je kinderen kunnen doen en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Elke dag een creatieve tip voor kinderen tijdens corona

Op onze Facebookpagina en YouTube kanaal geven we in een video elke dag een tip. Zowel tips om wat leuk te knutselen als activiteiten die je buiten kan doen. De afgelopen dagen gaven we er al enkele om de coronacrisis te overleven, we sommen ze alvast even op.

Leuk om te knutselen: Slingers maken

In deze video leggen we je uit hoe je heel eenvoudig een slinger kan maken van papier met nietjes (of plakband). Hier doen we ’t voor vaderdag, maar dat kan natuurlijk voor elke leuke gelegenheid.

 

Buiten Op stap in het bos met een verrekijker

Als je nog het huis uit mag ondanks corona, dan kan je eens op stap in het bos met het hele gezin! Neem een verrekijker mee (bv. van Terra Kids van Haba), je kan echt veel nieuws ontdekken zo!

 

Iemand die vanwege corona alleen moet blijven? Stuur een leuk kaartje!

Misschien moet je buurman, grootmoeder, nonkel… wel helemaal alleen thuisblijven vanwege het coronavirus. Zij hebben niets liever dan een attentie krijgen van kinderen! Je kan ze een leuke kaart sturen. Je kan ze volledig zelf maken, of met de hulp van een Djeco knutseldoos. Dat is eenvoudig en je hebt altijd een prachtige resultaat, dat werkt extra motiverend.

Coronavirus en thuisblijven? Da’s tijd voor de kinderen om eens speelgoed te kuisen!

Het klinkt misschien niet zo leuk, maar dat kan het wel zijn. Spreek af dat al het speelgoed eens een flinke wasbeurt krijgt. Je zal verschieten hoe vuil het soms is. Wat extra netheid in deze coronatijden kan zeker geen kwaad.

 

Eerder gaven we al 5 anti-verveel tips voor tijdens de coronacrisis. Dat kan je hier lezen.

Dat waren alvast enkele tips. Vergeet zeker niet onze Facebookpagina te liken of ons YouTube kanaal te volgen voor nog meer tips. Er volgen er nog veel!

Veel plezier!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “Corona: dingen die je kan doen om je kinderen bezig te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*