Buitenspeelgoed voor peuters: onze top 5!

Buitenspeelgoed peuterBuitenspelen is gezond en natuurlijk extra leuk met mooi, duurzaam (houten) buitenspeelgoed. Er is zo veel keuze, dat maakt het niet altijd gemakkelijk. We geven je graag mee wat ons favoriete buitenspeelgoed voor peuters is. Dat is speelgoed voor kinderen tussen de 18 maanden en 4 jaar. Uiteraard is niet elke peuter hetzelfde, ze vinden niet allemaal hetzelfde buitenspeelgoed leuk of zijn op verschillende vlakken anders ontwikkeld. Maar met deze top 5 geven we je alvast inspiratie!

1. Eendjes vissen

Dit is zo eenvoudig, maar je peuter vindt het vast geweldig leuk! Je kan eendjes vissen in een badje water buiten of zelfs binnen in bad. De eendjes zijn in mooie regenboog kleurtjes, wat het voor kinderen nog leuker maakt natuurlijk. De staartjes zijn gekruld, zo kan je ze opvissen! Kan vanaf 2 jaar.

Bekijk eendjes vissen van Djeco in de webshop.

Peuter buitenspeelgoed 2 jaar eendjes vissen Djeco

2. Klein tuingereedschap in een tas: met je peuter in de tuin werken!

Deze tas met een metalen harkje, schepje, schepje, gietertje… is geweldig om in de tuin aan de slag te gaan! Alles is van mooi en degelijk materiaal (hout en metaal) en op kinderformaat. Dit is dus wel voor iets oudere peuters (+3 jaar).

Bekijk deze tas met tuingereedschap in de webshop.

Tuingereedschap speelgoed voor kind 3 jaar

3. Buiten op avontuur met Terra Kids

Is je peuter een kleine ontdekker of avonturier? Dan is het buitenspeelgoed van Terra Kids helemaal geweldig! Het zijn allemaal spulletjes om op ontdekking te gaan. Zoals hieronder bijvoorbeeld een telescopisch visnet: ga op zoek naar insecten of diertjes in het water en vis ze op. Maar er is nog meer leuks: een speciale koker met vergrootglas, zaklamp, kampeerlamp…

Bekijk het telescopisch visnet van Haba Terra Kids in de webshop

Haba Terra Kids visnet buitenspeelgoed

4. Ballo emmer van Quut

Buitenspeelgoed van Quut is eigenlijk voor alle leeftijden, maar deze emmer “Ballo” kan al vanaf 18 maanden. Het is een speciale emmer in de vorm van een bal. Het bijzondere ontwerp zorgt dat je peuter het gemakkelijk kan dragen zonder al te veel te water te verliezen! De emmers en spulletjes zijn in mooie kleurtjes en het is bovendien erg stevig en veilig. Naast deze “Ballo” heeft Quut ook nog heel veel ander leuk speelgoed, vooral voor op het zand (en strand) en water.

Bekijk hier de “Ballo” emmer van Quut in de webshop

Quut buitenspeelgoed vanaf 18 maanden

5. Ballonbal

Buitenspelen met een bal, hoe eenvoudig kan het zijn! Maar deze bal is speciaal. Het is een “ballonbal”. Je steekt er een opgeblazen ballon in. Voordeel? Super licht en zacht. Op een of andere manier fit? Steek er een nieuwe ballon in. Handig! Je kan er zowel binnen als buiten mee spelen.

Bekijk de ballonbal “tuin” van Djeco in de webshop

Ballonban van Djeco geschikt voor peuters

Dat was onze top 5 leukste buitenspeelgoed voor peuters. Van 18 maanden, 2 jaar, 3 jaar en 4 jaar. Alvast veel plezier!

Zelf nog leuke ideeën? Laat het ons weten!

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*