6 x autospelletjes voor onderweg

autospelletjes

Wanneer je met de auto op reis gaat, is het niet altijd evident om lange rij-afstanden met de kinderen te overbruggen. Je hebt allerhande mogelijkheden om je kinderen te entertainen. Soms hoeft het echter niet duur en ingewikkeld te zijn om de kids een tijdje zoet te houden. Met deze zes tips kom je alvast heel wat kilometers vooruit!

 1. Bananenspel

  Zie je een gele auto dan roep je kei snel ‘Banaan’. Wie eerst is krijgt een punt. Degene die aan het eind van de rit de meeste punten heeft, wint. Verzin variaties op dit spel met een andere kleur en fruit of laat hen zoeken naar een bepaald automerk.

 2. Tellen maar

  Bedenk een onderwerp en laat je kleuter elke keer hij het onderwerp ziet tellen. Zoek het niet te ver: denk aan vrachtwagens, auto’s waarin een hond meerijdt, aanhangwagens etc. Succes gegarandeerd bij kinderen die net beginnen tellen.

 3. Wie (of wat) ben ik?

  Iemand neemt een persoon of voorwerp in gedachten, de anderen moeten door vragen te stellen raden wie of wat het is. De gestelde vragen mogen enkel met ja of nee worden beantwoord. Na tien vragen nog geen antwoord? Dan val je af. Wie als eerste kon raden, mag in de volgende ronde iets in gedachten nemen.

 4. Pictionary op het raam

  Klinkt misschien een beetje gek maar schaf whiteboardstiften aan en je kan op het raam van de auto tekenen. (En natuurlijk zijn die tekeningen ook weer makkelijk uit te wissen.) Bedoeling bij pictionary is om zo snel mogelijk te raden wat de andere persoon tekent. Eventueel maak je thuis al wat kaartjes met opdrachten op. En oh ja, met die stiften kunnen de kinderen ook gewoon vrij tekenen op het autoraam. (Opgelet: probeer dit maar vanaf een jaar of 5.)

 5. Ik zag twee beren en andere liedjes

  Haal je zangtalent boven en zing bekende liedjes zoals “Ik zag twee beren broodjes smeren, o het was een wonder”, “De boom staat op de bergen” en “We maken een kringetje van jongetjes en meisjes.” Of misschien zijn jullie wel creatief genoeg om jullie eigen liedje te verzinnen.

 6. Geen ja, geen neen

  Doel is om vragen te stellen aan je tegenspeler en die zo in de val te lokken. Je mag natuurlijk alles antwoorden, behalve ja of neen. Een voorbeeldje: “Eet je graag chocolade?”, “Zeker, ik hou heel erg van die lekkernij.” Een uitdaging voor de hele familie. Je kan natuurlijk ook voor de variant gaan en “Zeg eens euh” spelen.

Natuurlijk is het ook leuk om onderweg even te pauzeren. Neem daarom bijvoorbeeld stoepkrijt mee om de kinderen eventjes te laten tekenen bij pauze. Opgelet: doe dit wil op een veilige plaats en houd je kinderen in de gaten!

Nog tips en/of leuke spelletjes voor in de auto? Laat het ons zeker weten. 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*