3 overheerlijke aperitiefhapjes

Wij Belgen zijn echte levensgenieters, zeker wat betreft eten en drinken. Uit eten gaan, picknicken, barbecuen, zelf koken, … Menig mensen hoor je deze bezigheden opsommen als ze hun weekend overlopen. Ook tegen uitgebreid aperitieven zeggen velen geen neen. Een lekker drankje en vooral lekkere hapjes zorgen dat we met veel plezier uren rond een tafel gaan zitten. Omdat we dit zelf zo plezant vinden, delen we enkele succeshapjes die bovendien ook nog eens heel snel klaargemaakt zijn. We kozen er deze keer voor om vooral receptjes met kaas in de kijker te zetten.  Bovendien worden deze hapjes sowieso ook gesmaakt door de allerkleinsten in ons gezelschap. Extra pluspunt: alle hapjes kunnen vooraf bereid worden zodat er tijdens het aperitief extra veel tijd is om te genieten en kindjes kunnen zeker helpen met de voorbereidingen.

aperitief

GEVULD BROOD UIT DE OVEN

WAT HEB JE NODIG?
  1. Een wit boerenbrood (ongesneden)
  2. Kruidenboter
  3. Schelletjes kaas (smaak naar keuze)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij het brood zowel horizontaal als verticaal in. Maar let daarbij op dat je de bodem niet doorsnijdt.
  3. Snij de klaas in kleine reepjes.
  4. Vul het brood met kruidenboter en kaas. Wees niet zuinig!aperitief
  5. Bak het brood af in de ogen en dit voor ongeveer 15 minuten. Belangrijk is dat de kaas goed gesmolten is.
  6. Daarna is het brood klaar, dus plukken maar…

aperitief

SPEELSE CROQUE’S

WAT HEB JE NODIG?
  1. Toastbrood
  2. Bakboter
  3. Ham
  4. Jonge kaas en/of oude kaas in sneetjes
  5. Vormpjes om figuren uit te snijden
BEREIDINGSWIJZE
  1. Maak een stapeltje van toastbrood, ham, een schelletje kaas en terug toastbrood.
  2. Duw een vormpje door dit stapeltje.
  3. Smeer de croque boven- en onderaan in met boter.
  4. Bak de croque in een croque-toestoel, de oven of in de pan.
  5. Smullen maar.

aperitief

HARTIGE CROISSANTS

WAT HEB JE NODIG?
  1. Bladerdeeg
  2. Eigeel
  3. Ham
  4. Schelletjes kaas, met voorkeur een belegen soort maar jonge kaas kan natuurlijk ook.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg het vel bladerdeeg op een verdeelvorm. Heb je dit niet, snij het vel bladerdeeg dan zoals je pizza snijdt. Hoe groter de stukken, hoe groter de croissant wordt.
  3. Beleg de stukjes telkens met ham en kaas. Je kan verschillende smaken kopen en zo een mix van croissants maken. aperitief
  4. Rol het deeg, de ham en kaas samen op zoals een croissant.
  5. Smeer in met losgeklopt ei-geel zodat de croissants mooi bruin afbakken in de oven.
  6. De croissants bak je nu af in de oven gedurende 15 minuten. Blijf echter in de buurt want afhankelijk van de grote kan het sneller of langer duren.
  7. Smakelijk!

Om het aperitief compleet te maken kan je ervoor kiezen nog enkele soepgroentjes op tafel te zetten, samen met een heerlijke dip. Ook Nacho’s doen het altijd goed. Wat dacht je van een een laagje smeerkaas type Philadelphia en een laagje salsa-saus met daarop rode bonen (uit blik) als dip? Klinkt misschien een beetje vreemd maar de combinatie van smaken is werkelijk hemels.

Nog meer koken en bakken met kinderen? De reeks “Little Chef” is geweldig! Allemaal spulletjes om écht te koken op kindermaat!

Aperitieven jullie graag?!? Wat zijn jullie topreceptjes? Laat het ons zeker weten.

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “3 overheerlijke aperitiefhapjes

  • Zo leuk om je kleuters te verrassen met speciale hapjes, maar nu ik weet dat zuivel- en vleesproducten meer kwaad dan goed doen geef ik het liever niet aan de kinderen. Met fruit en groenten worden hapjes ook veel vrolijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*