9 geweldige paasvakantie activiteiten!

De paasvakantie is vandaag officiëel gestart. Voor sommmige ouders betekent dit twee weken lang entertainment voorzien. Voor anderen is het dan weer een grote puzel om twee weken lang opvang te regelen voor de kinderen. Maar, welke ouder u ook bent, inspiratie om er een leuke vakantie- en/of weekendag van te maken heb je nooit genoeg. Daarom stelde mama-blogster Liesellove voor jullie speciaal 9 tips samen, om de vakantie goed door te komen.

 1. Paasvakantie oostendePaasvakantie in Oostende

  Oostende organiseert in de vakantie traditioneel heel wat activiteiten voor de kinderen. Deze vakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar er terecht voor de vierde editie van het Kindercultuurfestival Springtij. Theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival. Alle informatie over hun activiteiten kan je op de website vinden. Vind je het moeilijk om op voorhand een activiteit in te plannen? Dan kan The Chrystal Ship je misschien bekoren. Voor de tweede keer wordt een artistiek parcour doorheen de stad gecreëerd. Perfect voor een stevige wandeling en wat cultuur bij te brengen aan je kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook gewoon spelen op het strand of een go-cart huren!

 2. Mijn naam is Courgette

  Samen naar de film met je kind kan deze vakantie in De Roma. Voor kinderen vanaf 8 jaar spelen ze er de hartverwarmende animatiefilm ‘Mijn naam is Courgette’. De film gaat over een dapper negenjarig jongetje, dat plots moederziel alleen op de wereld achterblijft, wanneer zijn moeder overlijdt. De agent Raymond ontfermt zich over hem en brengt hem naar een weeshuis, waar hij niemand kent. Benieuwd wat hij allemaal meemaakt? Check dan even de speeldagen op http://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=1430

 3. Playground antwerpen leuke activiteit voor in de paasvakantiePlayground Antwerpen

  Playground Antwerpen is de hipste binnenspeeltuin van het land. Deze paasvakantie kan je er nog voor een allerlaatste keer heen. Terwijl de kinderen zich uitleven kan je als ouder in een rustig kader iets eten en drinken. Meer info op https://www.facebook.com/playground.antwerpen/?fref=ts

 4. Halfvastenfoor Gent

  Nog tot en met 9 april kunt u in Gent terecht voor de halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein! Dit jaar pakten de Gentenaars het helemaal anders aan met een nieuwe opstelling van de attracties, wat de gezelligheid laat toenemen, alsook de wandelruimte. Wie gaat er deze vakantie ook eendjes vissen, oliebollen eten of zich uitleven op één van de dolle attracties daar?

 5. Paaseieren rapen in de paasvakantiePaaseieren-raap

  Dit jaar eindigen we de vakantie met het Paasweekend. Veel steden organiseren op Pasen hun eigen Paaseieren-raap. Zoek even op Google welke raap het dichtst bij je in de buurt is. Opgelet: vaak moet je inschrijven op voorhand.

 6. Speel eens een spel

  Omdat je niet elke dag op uitstap kan, omdat het soms regent, omdat het leerrijk is en gewoon leuk: zet je met de kinderen rond tafel en speel een gezelschapspel. Op zoek naar inspiratie? Kijk dan even naar deze gezelschapsspellen.

 7. Pyjama-dag

  We hopen op mooi weer tijdens de vakantie maar regent het toch, plan dan eens een pyjama-dag in. Voorzie een lekker ontbijt/brunch en plan een kinderfilm in. Belangrijk: de hele dag blijven we gewoon lekker in pyjama!

 8. Bakplezier. Da's een lekkere en leuke activiteitBakplezier

  Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Plan een middagje bakken in. Kinderen doen niks liever dan meehelpen in de keuken: ei’tjes breken, roeren (of misschien zelfs kneden) in het beslag, … Favorieten hier zijn pannenkoeken en cake.

 9. Speelplein-plezier

  Dat een leuke uitstap niet steeds hoeft te betekenen dat je bergen geld kwijt bent, bewijst het speelplezier dat kinderen hebben wanneer ze naar een speelplein trekken. Een middagje in de zandbak, op de glijbaan en schommel, meer moet dat echt niet zijn. Bovendien kan je jezelf als ouder neervleien op een bankje en de zon zijn werk laten doen.

Vergeet verder niet te relaxen. Niet elke vakantiedag hoeft gevuld te zijn met een hippe activiteit en/of uitstap. Een middagje in de tuin ravotten bezorgt kinderen ook al heel wat plezier. Voel je dus vooral niet schuldig en geniet!

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Eén reactie op “9 geweldige paasvakantie activiteiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*