7 speeltips bij slecht weer

7 speeltips bij slecht of regenweer
Pin ze!

Het is slecht weer, het regent en ’t is koud. Wat doe je dan? Je kan een speciale activiteit gaan doen, bijvoorbeeld een binnenspeeltuin. Maar het kan goedkoper, en minstens even leuk! We geven je graag enkele speeltips bij regenweer.

1. Koken

Het moet toch gebeuren, het koken. Laat je kind gewoon helpen! Meestal gaat dit heel goed. Je moet uiteraard opletten voor hete

vuren en scherpe messen, maar deeg kneden, figuurtjes maken of eitjes klutsen, dat lukt zeker! Is alles al klaar? Maak dan samen eens een lekker en gezond vier-uurtje! Eenvoudige koekjes, een cake of taart, super leuk en lekker! Wedden dat je bengels er lang zoet mee zijn?

Valt er echt niets te koken? Dan kan je ’t nog steeds simuleren met bv. een houten keukentje en bijhorend kookgerei.

2. Speel een gezelschapsspel!

Gezelschapsspellen spelen, ’t is een klassieker maar het blijft leuk! Er zijn gezelschapsspellen van een kwartiertje of van meer dan een uur, je wordt er slim van en het kan echt heel gezellig zijn! Wat dacht je van volgende formule: Eerst samen koekjes bakken, dan een warme chocomelk zetten en dan een spannend spel spelen met deze heerlijke dingen! Niemand zal zo’n aanbod afslaan hoor! Neem je een wat moeilijker spel? Dan is het ook voor volwassenen zeker een aanrader, maak leuke teams en laat de regen buiten maar vallen!

Tip: check hier onze webshop boordevol gezelschapsspellen.

3. Grote opruiming

Dikwijls minder populair bij kinderen, maar ruim de speelkamer/kinderkamer eens grondig op! Denk na: Wordt hier nog mee gespeeld? Misschien kan ik er iemand anders een plezier mee doen? Probeer van deze minder leuke klus iets leuk te maak, geef bv. elk kind een aparte verantwoordelijkheid: Iemand die het gezin van lekkere drankjes voorziet, iemand die zorgt voor leuke muziek, … en uiteraard ruimt iedereen mee op! Maak er een uitdaging van, maak er iets leuk van, je zal het je achteraf niet beklagen!

4. Speelkamer herinrichten

Het kan soms erg leuk zijn alles eens om te gooien, waar normaal het winkeltje stond komt nu een houten knikkerbaan, de cd-speler komt naast het keukentje en de treinsporen gaan even in de kast tot er weer zin is om mee te spelen. Verplaats kasten op zo’n manier dat je een restaurant krijgt of bibliotheek! Ja, ideeën genoeg! Dit is uiteraard prima te combineren met wat opruimwerk. En achteraf is er weer een hoop inspiratie om te spelen!

5. Maak een groot speelterrein

Heb je veel treinsporen van Brio, een uitgebreide Haba knikkerbanen collectie? Tover dan eens een kamer om in een heus Brio of Haba paradijs! Geen ander speelgoed erdoorheen, enkel dat! Maak de langste treinsporen of indrukwekkendste gebouwen!

6. Maak een show

Het doek gaat open, de show begint! Maak eens een goochelshow, poppenkastvoorstelling of circusshow! Veel voorbereiding, denk maar aan oefenen, decor, reclame etc. en super leuk! Ja, daar kan je echt een hele dag, of meerdere mee bezig zijn en ’t is super leuk! Hoewel je uiteraard zelf een poppenkast kan proberen ineen te steken, is het wel handig er eentje te hebben. Heb je nog geen poppenkast maar ben je van plan eentje aan te schaffen? Ga dan voor een degelijke, zodat ze jaren mee kan, want wees maar zeker: Daar wordt jaren mee gespeeld!

Versierde bloempotten
Versier bloempotten, eenvoudig, leuk en super mooi!

7. Knutsel leuke cadeautjes

Kijk eens op de kalender, wie is er binnenkort jarig? Misschien wel een trouwfeest of doopsel? Of moederdag/vaderdag? Allemaal leuke aangelegenheden om eens een origineel cadeautje te knutselen. Wie zou er nu niet blij zijn met een handgemaakt schilderijtje, een versierde spaarpot of geschilderde bloempotjes? En vergeet niet: Knutselen is niet enkel voor meisjes, jongens doen het zeker even graag!

Tip: Hier vind je allerlei knutselspullen online.

Er zijn natuurlijk nog veel leuke dingen te doen, zoals toch naar buiten gaan met laarsjes aan en door de plassen lopen, kampen maken in huis van dekens en kussens, met vingerverf knutselen…

Wat doe jij met je kinderen bij slecht weer? We horen het graag! Laat een reactie achter!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*