Mijn Kiki-keuze

Wat leuk dat ik voor Speelgoed Kiki een gastblog mag schrijven. Jullie zijn vast net zo’n fan als ik?! Ik ben Marieke, 24 jaar en moeder van Thomas, een ondeugend maar o zo lief ventje van alweer 10 maanden oud. Naast de zorg voor hem, houd ik me ook bezig met mijn blog: mamasuikerspin.nl. Zoals ik daar gisteren al even noemde komt de eerste verjaardag van Thomas steeds dichterbij. Oke…het is nog 8 weken, maar ik ben altijd maar liever op tijd met alles, bovendien begint het aardig te kriebelen om leuke spulletjes voor hem uit te zoeken en na te denken over het feestje, de versiering en natuurlijk de taart.

Ik ben een echte dromer, mijn kind is nu eenmaal de leukste, liefste en de stoerste en ik vind het dan ook heerlijk om naar hem te kijken als hij lekker zit te spelen. Hoewel hij ‘pas’ 10 maanden is, lijkt hij toch al enige voorkeur voor speelgoed te ontwikkelen. Zo is hij gek van alles wat wielen heeft en hij kan zich erg goed vermaken met een bal. Ook blokken vallen steeds meer in de smaak, om mee te smijten uiteraard…tot vreugde van moeders…ahum…

Nu is het zo dat ik de laatste tijd erg aan het stoeien ben met zijn speelgoed aanbod, hij leek er ineens op uitgekeken. Gelukkig had de buurvrouw nog wat speelgoed staan wat haar kinderen niet meer gebruiken, dus nu kan ik eens rouleren. Door wat speelgoed weg te halen en ‘nieuw’ beneden te leggen blijft het uitdagend en spannend om te ontdekken en te spelen. Goed idee buuf!

Afijn, omdat zijn verjaardag er nu toch echt aan zit te komen ben ik me eens gaan verdiepen in al het verschillende speelgoed en toen Speelgoed Kiki me vroeg om een gastblog te schrijven wist ik meteen wat ik wilde doen. Ik ben namelijk aan de slag gegaan met het samenstellen van een verlanglijstje, want wat is er nu leuker dan lekker rondneuzen tussen alle mooie spulletjes die Speelgoed Kiki aanbiedt?! Kijken jullie mee naar mijn keuzes?! Mocht je vinden dat ik echt iets ben vergeten, laat het me dan weten!

Ballonbal voor in huis, veilig en zacht!
Prima voor binnen, veilig en mooi!

Als eerste zocht ik deze bal uit. Thomas is gek van ballen en kan zich er goed mee vermaken. Nu kan hij nog binnen met de bal spelen omdat hij nog niet zo hard en hoog kan gooien, maar dat zal vast niet lang meer duren denk ik. Deze ballonbal is dan een goede oplossing. Het is namelijk een hoes om een ballon heen, dat maakt de bal licht en dus veilig om mee te spelen, ook binnen.

Speelgoed ballenweegschaal
Leuke ballenweegschaal, ideaal om te experimenteren met gewichtjes.

Daarnaast zocht ik deze ballenweegschaal uit. Het is ontzettend leuk om te experimenteren met gewichtjes. Thomas is hier nu nog wat te klein voor, maar hij groeit er vast snel genoeg naartoe. Ik ben gek op speelgoed van hout, het is duurzaam, veilig en het ziet er ook nog eens mooi uit.

Mijn persoonlijke favoriet: de regenbuis. Met deze buis kun je het geluid van de regen nabootsen, keer

Speelgoed regenbuis
Echt super leuk! Maakt aangenaam geluid en is fantastisch om naar te kijken.

hem maar eens om en luister goed. Naast dat het een mooi geluid geeft kun je er ook naar kijken, zie je hoe de balletjes naar beneden vallen? Met dit speelgoed worden de zintuigen van de kinderen geprikkeld, ze kunnen ernaar kijken, luisteren, voelen en het is met niks anders te vergelijken. Echt iets wat hoog op ons verlanglijstje staat.

 

 

Speelgoed ballenbaan of houten knikkerbaan
Leuke ballenbaan of eenvoudige knikkerbaan. Volledig uit hout en super duurzaam!

Ook een ballenbaan mag niet ontbreken. Vroeger hadden wij thuis een knikkerbaan waar we ons uren mee vermaakt hebben. Deze baan is een stuk kleiner en daarom gemakkelijker om mee te spelen. Je legt de bal er bovenop in en hij vindt zelf zijn weg naar beneden, kinderen kunnen deze handeling wel 100 keer herhalen zonder het zat te worden, en ik zelf ook trouwens. Dit verveelt toch nooit?!

 

Tot slot vond ik deze twee olifanten. Thomas heeft al vanaf zijn geboorte veel speeltjes en knuffeltjes met olifantjes gehad, daar is hij uit aan het groeien. Maar dit zijn echte grote jongens olifanten. Wat een leuke knuffel van Moulin Roty! Het is zo leuk dat hij uniek is en met bijpassend rugzakje is Thomas er straks helemaal klaar voor om naar opa en oma te gaan.

Olifant rugzakje super mooi
Bij een olifantenknuffel hoort een olifant rugzakje! Dezelfde stijl als de knuffel, even mooi dus!
Olifant knuffel, super schattig
Zo mooi en schattig, die knuffel als olifant!

 

 

 

Vanwege Kiki: Bedankt voor je leuke artikel en verlanglijstje! Je kan deze leuke blogster ook volgen op twitter en Facebook

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*