6 manieren waarmee wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu!

Kiki kiest voor speelgoed en leuke kinderspulletjes die leuk, mooi en degelijk zijn. Maar we kiezen ook voor het milieu. Bij de keuze van onze producten, maar ook in hoe we elke dag werken. ’t Zit soms in kleine dingen, lees maar.

1. De fiets!

Pascale probeert elke dag met de fiets van thuis naar de winkel te rijden. Met 2 volle fietstassen van Sint-Job naar Sint-Antonius. De ene keer is dat aangenaam (warme zonnige dagen), soms ook minder. Maar de auto: die laten we gewoon staan! Als pakjes naar de post moeten worden deze ofwel opgehaald door de koerier, of we brengen ze indien mogelijk met de fiets. Enkel in de hele drukke periodes kan het soms niet anders en rijden we rond met de “Kiki”-mobiel!

Ohja, ga je zelf ook graag met de fiets? Neem je kinderen dan mee met bv. een loopfietsje.

Kiki milieu fiets ecologisch speelgoed
Met de fiets, extra leuk als de zon schijnt natuurlijk!
Driewieler Charlotte ecologisch
Ook Charlotte, die ons donderdag in de winkel helpt, komt met haar driewieler!

2. Hergebruiken van dozen

Dagelijks gaan er allerhande pakjes de deur uit naar heel België en Nederland. Stuk voor stuk geweldige pakjes die goed verpakt moeten worden en een stevige doos. Maar dagelijks komen er ook leveringen binnen, ook allemaal in dozen. Deze dozen hergebruiken we voor het verzenden van de pakjes van onze webshop. Zo gaat er niets verloren! Dozen die stuk zijn gebruiken we als opvulmateriaal zodat alles mooi blijft zitten.

Pakjes webshop ecologisch dozen
Deze doos hergebruiken we. Ziet er nog proper uit en we moeten niets weggooien!

3. Ecologisch speelgoed

Het zal je niet verbazen dat we bewust kiezen voor ecologisch speelgoed. Denk maar aan ons houten speelgoed, waarbij we er op letten dat het hout het “FSC”-label draagt. Dat garandeert ons immers dat het gebruikte hout afkomstig is van duurzame houtwinning. Geen kaalkap, maar een slimme manier van bosbouw. Het houten speelgoed van Haba (zoals hun knikkerbanen) hebben dan weer het PEFC-label, wat eveneens duurzame bosbouw garandeert.

PlanToys gaat hier zelfs verder in, hun speelgoed is gemaakt van gerecycleerd hout dat anders gewoon verbrand zou worden! Met een speciale techniek is het toch enorm stevig en kan het zelfs in bad! Of wat dacht je van de Wishbone re-bike? De naam zegt het zelf, deze loopfiets is vervaardigd uit gerecycleerde tapijten!

4. Speelgoed dat lang meegaat

We kiezen steeds voor speelgoed dat niet na eventjes spelen stuk gaat. Je hoeft het dus niet snel weg te gooien of opnieuw te kopen. Het spreekt voor zich dat dit win-win is! Gemakkelijk en goedkoop voor jou én goed voor de natuur! Maar speelgoed dat stevig is is maar een begin, speelgoed dat ook een uitdaging blijft bieden is zeker even belangrijk. Op onze blog lees je alvast 5 fouten die je best vermijd als je speelgoed gaat kopen.

5. Vermijden van blisterverpakking

De verpakking van producten is er in alle soorten en maten. Bij Kiki vermijden we zogenoemde “blisterverpakking”. Dat is verpakking die heel veel doorschijnend plastic bevat, gemaakt van petroleum en kan moeilijk gerecycleerd worden. En trouwens, we vinden dergelijke verpakkingen ook helemaal niet mooi!

6. Papieren zakken

Wie in onze winkel iets komt kopen en een zakje nodig zou hebben (wat zeker niet altijd het geval is), krijgt van ons een papieren zak. Deze zijn stevig zodat je ze kan hergebruiken, ze zijn gemaakt van recyclage-papier en zijn erg eenvoudig te recycleren.papieren zakken speelgoedwinkel Kiki

Je leest het, het zijn misschien maar kleine zaken, maar laat ons hopen dat het een verschil maakt. Heb je nog tips of suggesties? Dan horen we dat graag!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*