5 vakantietips als je thuis moet blijven!

Tags: knutselen , tips

Thuis blijven in de vakantie is leuk! We geven je hier alvast 5 tips die wij zelf leuk vinden en ongetwijfeld zullen scoren bij vrienden!

1. Maak zelf een loterij

  1. Zoek tussen je gerief spulletjes die zeker nog goed zijn, maar waar je niet meer naar omkijkt. Of misschien zijn er degelijke gebruiksvoorwerpen of kan je mooie kunstwerkjes maken. Dit kan je allemaal gebruiken als prijzen. Als je prijzen hebt kan je mooie lotjes maken. Nummer deze en voorzie hierbij afscheurstrookjes met dezelfde nummer. Je kan een perforatielijn zelf creëren door met een speld gaatjes te prikken. Zorg dat je zeker meer lootjes maakt dan dat je prijzen hebt.
  2. Geef elke prijs een nummer.
  3. Ga nu rond binnen je bubbel of doe het digitaal bij je familie en vrienden en verkoop je lotjes aan een heel lage prijs. 
  4. Kondig de trekking op voorhand aan (ook hierin kan je creatief zijn!). Spannend! Wie heeft welke prijs gewonnen?

Vakantie tips kinderen thuisblijven spelen

 

2. Bereid een poppenvoorstelling voor

 1. Kijk bij je speelgoed welke handpoppen je hebt of maak er zelf. Heb je wat poppen? Verzin er dan een verhaal mee. Schrijf dialogen op met maximum 2 poppen tegelijk (of 4 als je met twee poppenspeler bent).
 2. Maak er een mooi decor voor. Dit kan op een oud laken of een groot stuk papier of karton, je kan ook attributen maken. 
 3. Neem eventueel speciale geluiden op of zoek er op het internet zoals een telefoon die rinkelt, een trein die rijdt, een lachend publiek…
 4. Maak leuke uitnodigingen en deel ze uit in je bubbel of aan anderen als je je poppenkast voor de computer speelt.

Speeltips vakantie thuisblijven

 

3. Verzin uitdagingen om ‘1 tegen allen’ te spelen

Hierbij kunnen de kinderen de ouders (of een van de ouders) uitdagen met bijvoorbeeld 10 spelletjes of activiteitjes. 

Bijvoorbeeld:

Speel 5x het spelletje regenwormen. Wie wint het meest? De ouder(s) of de kinderen? 

Of maak een wandeling. Wie vindt het eerst 5 paardenbloemen (of een andere bloem, hou rekening met het seizoen)?

Wie bouwt de hoogste toren (die blijft staan) met voorwerpen uit de keuken? De kinderen mogen uiteraard samenwerken.

Als alle opdrachten uitgevoerd zijn wordt de eindstand bekeken. Winnen de kinderen, dan kunnen er misschien wel pannenkoeken zijn als prjis? Winnen de ouders? Dan is het aan de kinderen om af te wassen!

Thuisblijven vakantie tips voor kinderen

 

4. Maak een vlaggenlijn voor de verjaardagen die komen

Knip vlaggen (of kaarsen) uit papier en versier elke vlag met verf of andere materialen. Je kan op elke vlag iets voor de jarige schrijven of alle letters van de naam schrijven. Zorg dat elke vlag stevig gekleurd is. Als alle vlaggen klaar zijn bevestig je ze op een touw. Maak zo een vlaggenlijn voor elke verjaardag van je bubbel.

Je hoeft dit niet in een dag te doen. Knip een aantal vlaggen op voorhand en leg deze in een map klaar. Kleur dan elke keer als je daar zin in hebt een of enkele vlaggen in. Hou de vlaggen netjes per jarige bij. Je kan hiervoor textielstiften of textielverf gebruiken.

 

5. Maak een paasboom

Zoek een mooie, grillige en stevige tak uit. Ontdoe deze eventueel van de schors en zorg dat de tak goed droog is. Je kan deze dan in het wit of geel verven met bijvoorbeeld acrylverf. Maak nu verschillende versieringen en hang elke dag van de vasten een versiering in de boom. Met Pasen heb je dan een mooi versierde boom.

Een voorbeeld van een versiering is een kuikentje in een ei.  Neem hiervoor een ei van papier-maché en beschilder dit. Maak dan een kuikentje van Silk-clay of Fimo. Zet het kuikentje in het ei en klaar!

5 tips vakantie thuisblijven kinderen

Dat zijn enkele ideeën. Zelf nog suggesties? Laat het ons weten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*