5 parent-apps die jij ook moet hebben!

5 apps die je als ouder niet mag missenOver het digitale tijdperk waarin wij leven valt heel veel te zeggen. Vandaag beperken we ons echter tot de voordelen die het oplevert voor ouders. Het ouderschap wordt namelijk eenvoudiger dankzij enkele apps op je smartphone. “Dat zal wel zijn…” horen we je denken. Maar je zegt toch geen neen tegen bijvoorbeeld nooit meer het missen van ingrediënten voor het avondeten/weekmenu.Of wat dacht je van een perfect overzicht van alle gezinsactiviteiten? Onze 5 favoriete app, die je als ouders niet mag missen, daarom nu op de blog!

 1. Bsit – oppas 

  Elk gezin kan wel eens een goede oppas gebruiken maar soms is het vinden ervan moeilijk. Kan het buurmeisje- of jongen je niet helpen, dan helpt Bsit je snel een betrouwbare oppas te vinden. Via de app kan je namelijk een babysitter in de buurt vinden. Hoe je weet dan of die betrouwbaar is? Als ouder kan je de babysitters op de app beoordelen, als deze al op je kind heeft gepast. Je krijgt een gemiddelde van de beoordelingen te zien, evenals ratings door vrienden. Super handig dus! Heeft de babysitter nog geen beoordeling(en), dan kan je de persoon rechtstreeks aanspreken en vragen stellen.

 2. EHBO-app 

  Eigenlijk zou iedereen de EHBO-app moeten hebben. Via deze app kom je te weten wat je in welke situatie moet doen (of juist niet moet doen.) In noodsituaties geeft de app je ook gesproken instructies. Via de app kan je ook zien waar de dichtstbijzijnde hulppost is. De app is afkomstig van het Nederlandse Rode Kruis maar werkt dus ook in België.

 3. Paprika Recipe Manager

  Met deze app sla je makkelijk recepten op die je wil bereiden en niet te vergeten de bijhorende ingrediëntenlijst. Per recept dat je wil bewaren, maak je een fiche aan. Eens een recept erin zit, kan je de ingrediëntenlijst altijd raadplegen en toevoegen aan je boodschappenlijstje. In eerste instantie wel wat werk, maar op lange termijn spaart het je heel wat werk uit. En zo mis je alvast nooit meer de juiste ingrediënten in de winkel.

 4. Friddo

  Misschien plande je ooit, lang geleden, geen enkel knutselwerk van je kind weg te gooien. Tot er dagelijkse nieuwe werken bijkwamen en je al heel snel niet meer wist waar je alles moet opbergen. Toch is het zonde om al dat moois zomaar weg te gooien. Friddo biedt daar nu een oplossing voor. Via deze app bewaar je de mooiste werken van je kind en kan je ze blijvend bekijken. Je maakt simpelweg een foto van het werk, eventueel typ je er een uitleg bij en dan bewaar je het werk in de app. Wil je uiteindelijk toch liever iets tastbaar? De app laat ook toe om albums te maken, bijvoorbeeld eentje per jaar met de mooiste werkjes.

 5. Cozi organiseert de familie 

  De één moet naar een verjaardagsfeestje, de ander naar de dansles… Hoe groter het gezin, hoe meer agenda’s en dat is niet altijd eenvoudig bij te houden. De app Cozi laat de schema’s, activiteiten en bezigheden van alle gezinsleden op één handig schema zien. Verder biedt de app nog meer mogelijkheden zoals verlanglijstjes en to-do-lijstjes. Cozi maakt het familieleven simpelweg overzichtelijker!

Welke apps vinden jullie als ouder een absolute aanrader? Laat het ons zeker weten, dan vullen we met plezier de lijst aan.

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*