6 leuke activiteiten voor tijdens de paasvakantie!

paasvakantie

 

Velen van ons tellen stilaan af naar de Paasvakantie. Nog heel even en dan krijgen onze kindjes terug twee weken welverdiende rust. Als is het woord rust relatief want na een halve dag thuis, krijg je meestal al de vraag wat er op het programma staat.

 

Wij geven jullie graag enkele tips mee zodat de Paasvakantie een gezellige bedoening wordt. Wie weet worden we zelfs getrakteerd op de eerste echte lentezon, waar we met z’n allen zo hard naar snakken. Dat zou het helemaal perfect maken. Maar zelfs bij regen kom je met deze tips al heel ver…

 1. Grote kunst voor kleine kenners

  Momenteel loopt in Fort Napoleon (Oostende) nog steeds de interactieve expo ” Grote kunst voor kleine kenners”, gebaseerd op het boek grote kunst voor kleine kenners van jeugdauteur Thaïs Vanderheyden. De expo is een ware doe-belevenis waarin op kindermaat kennis gemaakt wordt met kunst. Je dient je als ware speurneus te ontwikkelen, want één van de schilderen werd gestolen. Ga op zoek naar aanwijzingen in het Fort en vind zo het schilderij terug! Meer weten? Kijk dan hier.

 2. Hangtime

  Op zoek naar wat meer uitdaging? Wat dacht je van 1000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten. Een plaats voor ontdekking, dat is Hangtime. En omdat je jezelf niet mag vergeten: er is ook een heerlijke koffiebar. Meer info op hangtime.be.

 3. Kindertheaterfestival Spekken

  Vanaf (Paas)maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018 kan je in Gent terecht voor een kleurrijk en smekkelijk kindertheaterfestival! Er is weer heel wat leuks om uit te kiezen, zoals: De Gruffalo’s, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol en Aadje Piraatje. De voorstellingen zijn zowel voor kinderen, kleuters als peuters in theater Tinnenpot te Gent. Meer weten, kijk dan even hier.

 4. Hopla 2018!

  Wie houdt van circuskunsten moet tijdens de tweede week van de Paasvakantie in Brussel zijn. Tijdens de 12de editie van Hopla brengen kunstenaars uit alle windstreken voorstellingen binnen, buiten of onder de circustent. Zowel voor groot als klein zijn er activiteiten voorzien. Alle info hierover vind je op de website van Hopla.

 5. Blotevoetenpad

  Nu we sultan terug mogen denken aan mooie zonnige dagen, kan je ook weer op heel veel plaatsen in het land terecht om een blotevoetenpad te ontdekken. Wat je doet is eenvoudig: je loopt op blote voeten rond in de vrije natuur. Lieteberg is het blotevoetepad in België dat er het eerste mee gestart is. Je wordt er geprikkeld door hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. De route in Lieteberg is bijna 3 km lang en enkel toegankelijk op blote voeten. Meer over Lieteberg kan je hier vinden. Je hebt natuurlijk nog heel wat andere blotevoetenpaden in België. Zoek ze gewoon eens op in Google en je komt al heel ver.

 6. Knibbel Knabbel Tocht

  Verzamel een volledige picknick door allerlei vragen op te lossen. De antwoorden leiden je naar toffe adresjes, waar je allerlei lekkernijen bij elkaar kan sprokkelen. Is je mandje vol? Kies dan je favoriete picknickplaats uit en laat het eetfestijn beginnen. Deze lekkere route stap je af door het mooie Hasselt. Meer info kan je hier vinden.

 

 

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*