12 x geweldig leuke kinderactiviteiten voor op jullie zomerbucketlist

Nog exact een maandje en de zomervakantie begint weer! “Knijp eens in mijn arm, is dat echt al zo snel?” Om die 8 weken te overleven zonder dat jullie je ukjes zich vervelen, inspireren wij jullie graag met deze 12 leuke kinderactiviteiten:

 1. Ga eens kamperen in een bos
  Zomaar je tentje opzetten in de natuur mag natuurlijk niet, maar in de allermooiste natuurgebieden van het Agentschap voor Natuur en Bos zijn er bivakzones. Om het extra avontuurlijk en ecologisch te houden, zijn die alleen maar te voet of met de fiets te bereiken. Ze zijn voorzien van een waterpomp, een vuurkorf en soms een composttoilet. En het is allemaal volledig gratis. Op de bivakzones moen maximaal 3 tentjes staan, zodat het voor mens en dier zalig rustig blijft. Want respect voor de natuur is hier heel belangrijk! Waar de bivakzones zich bevinden, vind je hier: http://www.natuurenbos.be/kamperen
 2. Laat je betoveren in Brussel
  Beleef samen met je kinderen het Avontuur van de Betovering! Een magisch avonturenspel in een middeleeuwse sfeer waarin pret, pienterheid en teamspirit een hoofdrol spelen. Kleine kinderen kunnen deelnemen aan actieve wandelingen in de volle natuur, doen zoals de grote mensen en obstakels overwinnen, op een ladder klimmen of het tegen papa opnemen in een zwaardgevecht of een insectenhotel observeren. Voor grotere kinderen wordt het moeilijker gemaakt.
  www.betovering.be
 3. Maak een leuke boswandeling
  En dan liefst in het Muziekbos in Ronse. 100% kidsproof, dat is het minste wat je van dit bos kan zeggen. Kleine en grote mensen kunnen hier wandelen en ravotten, en je kan er ook een tocht met gids ondernemen naar de geheimzinnige Geuzentoren en je een echte prinses en/of ridder wanen.
 4. In een klein stationnetje
  Schuilt er een treinbestuurder in je kids? Ga dan eens naar het Treinmuseum Train World in Schaarbeek. Je stapt er binnen in de wereld van nostalgische treinen en authentieke locomotieven, kinderen komen hier ruimschoots aan hun trekken!
  www.trainworld.be
 5. Speelstraat
  Is er een speelstraat in je buurt? Organiseer er dan eens een leuke activiteit zoals bijvoorbeeld mini-Olympische spelen met zaklopen, touwtrekken en hardlopen. Of organiseer de volgende match van de mini Rode Duivels. Plezier gegarandeerd!
 6. Maak confituur en ga hem deur aan deur verkopen
  Niets leuker dan zelf confituur maken van rijpe aardbeien en ander rood fruit! Doe de confituur in vrolijke potjes en laat je kinderen de confituur deur aan deur verkopen. Met de opbrengst hebben ze een extra zakcentje waarmee ze bijvoorbeeld ijsjes of iets anders leuks kunnen gaan kopen.
 7. Maak memory met leuke zomerfoto’s
  Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en organiseer een grappige fotoshoot. Achteraf maak je er een leuk memoryspel van door de leukste foto’s dubbel af te drukken, ze te kleven op een kartonnetje en er een memory spel van te maken. Plezier gegarandeerd!
 8. Doe eens gewoon
  Het hoeft niet altijd speciaal te zijn. Je kan ook gewoon thuisblijven in je tuin bij goed weer en een zwembadje opblazen, ijsjes te serveren en samen te genieten van het mooie weer!
 9. Maak een zoektocht in je buurt
  Als je kindjes al wat groter zijn kan je de zoektocht wat moeilijker maken met rebussen en puzzels die opgelost moeten worden. Kleine kindjes kunnen wat extra hulp van mama of papa gebruiken.
 10. Plan een leuke fietstocht
  Neem een kaart van je dorp of streek en laat je kinderen een punt aanduiden waar ze graag naartoe willen. Neem jullie fietsen en een picknick en start jullie micro-avontuur in eigen buurt, een ideaal tochtje om je streek te ontdekken!
 11. Houd een waterballonnengevecht
  Mooi weer? Houd een waterballonnengevecht en laat zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt meedoen. Wedden dat iedereen het geweldig vindt?
 12. Ga eens naar een Blotevoetenpad
  Nog zo’n leuk uitstapje waar kleine kinderen maar geen genoeg van krijgen. In Gentbrugge bij de Gentbrugse Meersen vind je een prachtig natuurpark waar je kan sporten, spelen, tuinieren en picknicken, maar dus ook een prachtig blotevoetenpad kan doen. Omdat het pad niet kunstmatig is aangelegd, evolueert het mee met het weer en de seizoenen en dat is erg leuk, wat zo voel je de natuur en de wereld echt aan je voeten!

Nog meer leuke zomerideetjes nodig? Neem dan zeker eens een kijkje op Lobke’s leuke inspiratieblog www.leukewereld.be

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*