10 speeltips voor in de vakantie van 2020!

De vakantie komt er weer aan! We hebben alvast 10 speeltips om je niet te vervelen tijdens de vakantie van 2020. Veel plezier!

1. Ideeën verzamelen

Schrijf al de ideeën die je al had alvast op een papiertje en stop deze in een (zelfgemaakte) pot. Ideaal is om er 2 te hebben: 1 voor slecht weer en 1 voor goed weer. Telkens je een idee hebt stop je dat in de pot. Als je dan een dag geen inspiratie hebt kan je er blindelings eentje uitvissen. Je vindt ook inspiratie op onze filmpjes van de corona-tips.

2. Schooljaar voorbereiden

Bereid het nieuwe schooljaar nu al voor. Voordelen:
  • Zo kan je met een gerust hart aan de vakantie beginnen.
  • Er is nog genoeg keuze aan schoolmateriaal in de winkel.
  • Je vermijdt de drukte.
  • Heel leuk ook om op het einde van de vakantie al die nieuwe spullen terug te zien!

3. Dorp verkennen

Verken je dorp of dat van je vrienden of familie. Stippel een wandel- of fietsroute uit en zoek misschien wat bezienswaardigheden op uit de buurt. Met je step, loopfiets of fiets kan je een langer tochtje maken.

4. Stenen schilderen

Speeltips vakantie 2020: stenen schilderen
Figuurtjes maken van geschilderde stenen.

Zoek gladde stenen tijdens een wandeling. Thuis was je ze en kijk je welke figuurtjes je ermee kan maken.

Je kan stenen op elkaar vastmaken met SilkClay. Je kan je figuren schilderen of beplakken. Leuk idee: maak een schaakbord met stenen figuurtjes! Of iets gemakkelijker: maak leuke damstenen.

5. Water-estafette

Doe een water-estafette met de familie of met je vriendjes. Breng water met je mond naar een fles, zoek een voorwerp onder water, vis het juiste eendje uit een emmer. Misschien verzin je zelf nog wat proeven?

6. Circus

Oefen van in het begin van de vakentie met je diabolo, jongleerborden of toverkunsten. Werk er heel de vakantie aan. Maak een decor, toegangskaartjes, uitnodigingen en voer op het einde van de vakantie een heuse show op. Misschien kan je ook buren uitnodigen? Hou wel rekening met de corona-maatregelen.

7. Spellencompetitie

Doe een spelletjes competitie. Kies op voorhand enkele spellen uit die alle deelnemers van de competitie aankunnen. Gedurende de hele vakantie kan iedereen elkaar uitdagen. Op het einde kan je een heuse prijsuitreiking voorzien. Je kan zelf de medailles en prijzen maken.

8. Puzzelen

Puzzelen speeltip vakantieNeem een grote puzzel van 1000 of 2000 stukjes. Zorg dat je een tafel of plank hebt waarop je puzzel past. Je kan hier zeker ook met 2 en zelfs 3 personen aan werken.
De jongsten kunnen helpen om stukjes te zoeken.
Heel leuk om samen een puzzel af te krijgen!

9. Opruimen

Opruimactie! Maak je speelgoedkast of -kisten leeg. Sorteer nu al je spullen. Zijn er dingen die je al een jaar niet meer bekeken hebt? Die leg je apart om weg te geven of te verkopen. De zaken die onherstelbaar stuk zijn gooi je weg. Hetgeen dat er over blijft geef je een goed wasbeurt en sorteer je terug. Wedden dat jij en je andere huisgenoten er veel plezier van gaan hebben? Misschien kan je de kast en/of kisten leuk schilderen?

10. Kunstwerk

10 Speeltips vakantie kinderen 2020Maak een kunstwerk met knutselmateriaal of bouwblokken. Verdeel een groot blad of de tafel in 6 delen en nummer deze van 1 tot 6. Leg in elk vak een knutselmateriaal (zoals stof, stenen, verschillende verfjes,…) of bouwblokken.
Nu gooi je om de beurt met een dobbelsteen en neem je een voorwerp uit het bijhorende vak. Als alles zowat op is maakt elke speler een kunstwerkje met het verworven materiaal. Wie heeft het mooiste, gekste of grootste werkje?
Heb jij naast deze 10 speeltips voor deze zomervakantie nog andere ideeën? Laat het ons gerust weten!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*