Baby- en peuterspeelgoed

Baby speelgoed kopen is geen sinecure. Veiligheid is prioriteit, dit dragen wij daarom ook hoog in het vaandel: Geen giftige verf, hout dat niet splintert en geen kleine onderdelen. Dat is standaard bij ons verantwoord speelgoed. Maar dergelijk speelgoed mag best mooi zijn, je baby is immers altijd vlak bij je, dus z’n speelgoed zie je overal in huis. Als het er dan mooi uitziet, dan is dat mooi meegenomen! 
Maar waar moet je op letten bij het kopen van baby speelgoed? Belangrijk is te weten wat je baby al kan. Kan hij al wat voelen, en grijpen, dan kan een eerste knuffel of rammelaar een ideaal cadeau zijn.
Is je baby geen baby meer, dan kan je al gaan kijken naar peuterspeelgoed. Baby en peuterspeelgoed liggen dikwijls dicht bij elkaar. Ook hier geldt: Kijk naar wat je baby of peuter kan. Een mooie stapeltoren kan erg leuk zijn, maar een duwstok of trekfiguurtje kunnen ook een schot in de roos zijn.
Weet je niet welk baby speelgoed te kiezen? We helpen je graag verder via de chat, mail, telefoon of sociale media. Maar je kan uiteraard ook alles bekijken in onze winkel!

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 321

per pagina
 1. R/C Racecar zwart van Brio
  € 42,99
 2. Stoffen bal Haas Hops van Haba
  € 11,95
 3. Rammelaar klankschijven van Haba
  € 8,95
 4. Rammelaar klankringen van Haba
  € 8,95
 5. Rammelaar klankbelletjes van Haba
  € 8,95
 6. Fotoalbum Georges van Lilliputiens
  € 24,99
 7. Tetra knuffeldoekje Fernand
  € 19,99
 8. Tetra knuffeldoekje Alphonse
  € 19,99
 9. Tetra knuffeldoekje Lulu
  € 19,99
 10. Looping konijn en co van Janod
  € 29,99
 11. Houten trekdieren 'Eenden'
  € 15,99
 12. Babystempels boerderij van Janod
  € 15,99
 13. Stapelspel Antarctica van Janod
  € 19,99
 14. Badspeeltje zeester van Janod
  € 4,99
 15. Badspeeltje inktvis van Janod
  € 4,99
 16. Badspeeltje walvis van Janod
  € 4,99
 17. Badspeeltje zeehond van Janod
  € 4,99
 18. Trekdier rups van Janod
  € 19,99
 19. Tap Tap xylofoon natuur van Janod
  € 25,99
 20. Kleuren leren met Janod
  € 31,99
 21. Houten funny magneten van Janod
  € 14,99
 22. Slak met trommel van Janod
  € 28,95
 23. 4 baddiertjes ijszee
  € 9,99
 24. Houten memo van Djeco 'Octo'
  € 14,99
 25. Houten blokpuzzel 'Wouaf & co'
  € 9,99
 26. Activiteitenspiraal Marius
  € 39,99
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 321

per pagina
Baby- en peuterspeelgoed


Baby speelgoedBaby speelgoed kopen? Enkele tips.

 1. Let op de aanbevolen leeftijd. Het heeft geen zin speelgoed te kopen dat voor oudere kindjes bedoeld is. Dat kan niet alleen gevaarlijk zijn, je baby zal er ook geen plezier aan beleven.
 2. Veiligheid staat voorop. Kies daarom een winkel of webshop uit die zich niet enkel houdt aan de wettelijke regels, maar ook zelf al haar producten grondig screent. Bij kiki zit je goed!
 3. Kies voor hout indien mogelijk. Of voor stof. Houten speelgoed bevat veel minder niet-natuurlijke stoffen en is dus ook niet giftig. Een baby bijt dikwijls op zijn/haar speelgoed, je wil niet dat ze gevaarlijke stoffen naar binnen krijgen.
 4. Beoordeel zelf: ga ook op je eigen gevoel af. Vind je dat er scherpe randen zijn of vind je dat het speelgoed wat chemisch ruikt? Lijken de onderdelen niet stevig of te klein? Neem dan best geen risico. 

Welke materialen zijn leuk en geschikt voor baby’s?

Mama en papa komen op de eerste plaats bij de baby. Hun geur en aanrakingen en lichamelijk contact zijn voor een baby het meest boeiend wat er is. Een baby onder de drie maanden heeft van speelgoed niet veel meer nodig. Vanaf 3 maanden begint hij speelgoed vast te grijpen. Een knuffeldoekje van zachte stof zal hij zeker leuk vinden. Boven de wieg kan je iets hangen van hout met eventueel een belletje aan. Daar kan hij dan tegen slaan. Aan het bedje kan je een mooie knuffel hangen met zachte muziek. Een speelgoedje met contrasterende materialen en kleuren is goed voor de ontwikkeling. Zo leert je baby verschillende zaken kennen en onderscheiden. Een knuffeldoekje- of popje met een lange sliert, poten of staart is leuk om vast te grijpen en is vooral voor kindjes die te vroeg geboren zijn een manier om zich geborgen te voelen. Vanaf je kindje tandjes begint te krijgen kan je andere materialen aanbieden zoals speelgoed met bijtringen. Let op dat er geen kleine stukjes af kunnen geraken of dat er geen verf af komt.