Noorderwind

Product ID
999-NOO01
Geen beoordelingen | Schrijf de eerste beoordeling
Niet op voorraad
€ 29,99

+€5.95 verzendkosten Bestellingen vanaf €50 Gratis verzending


  • Betaal achteraf
  • 100 dagen gratis retourneren
  • Pakjes gratis ingepakt in leuk papier
  • Nu besteld, vrijdag in huis
Beschrijving

Bouw eerst je eigen 3D-schip en vaar dan naar een van de drie bestemmingen. Eens je schip gebouwd is kan je het telkens opnieuw gebruiken alds je het spel speelt. Je hoeft enkel de mast neer te laten!

Ook in dit spel van 999 games bestaat elke beurt uit verschillende acties. Eerst controleer je of je nog goud hebt, dan voer je de actie van je bestemming uit. Die bestemming kies je per beurt. Een beurt kan uit meerdere stappen bestaan, afhankelijk hoe hoog je je zeil al hebt hangen. Hoe hoger, hoe meer stappen en hoe meer je kan verkrijgen.

Zo kan je aan handelswaren komen die je nodig hebt om een doel te bereiken of om ze te verkopen met winst om aan goud te komen. Soms kom je piratenschepen tegen en dan moet je vuren. Schiet je raak, dan heb je de piratenkapitein overmeesterd en mag je deze in je scheepsgevangenis steken. Die kan later voor een opdracht van pas komen! Ben je zelf geraakt stopt je beurt. Bij bepâalde stappen kan je kanonnen kopen om piratenschpen gemakkelijker te raken, of meer bemanningsleden aanwerven voor weer andere voordelen.

Iedere speler heeft ook een handelscontract dat kan ingezet worden om mee te profiteren van een actie van een andere speler.

Het spel eindigt wanneer een speler al zijn overwinningspunten gebruikt heeft. Dat is de winnaar. Een overwinningspunt mag je inzetten als je een opdracht hebt uitgevoerd, de meeste overwinningspunten op een bestemming hebt, een punt hebt voor elke bestemming of vier bemanningsleden hebt weten aan te werven.

Als je de kaarten van de bestemmingen kunt onthouden en je handelswaren tactisch aan- en verkoopt ben je al deels gewonnen!

Noorderwind is niet alleen een heel mooi spel, het is ook tactisch. Het is duidelijk dat het door de auteurs van 'De kolonisten van Catan' ontworpen is want het is even leuk!

Je kan dit spel spelen met 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een spel duurt ongeveer 60 min.

Beoordelingen

Schrijf hieronder een review van dit product, en help zo anderen een weloverwogen keuze maken tijdens het winkelen!