Houten speelgoed

Houten speelgoed, da’s dikwijls mooi en duurzaam. Veel mensen kiezen ervoor, maar waarom? Wat zijn de voordelen?

Houten speelgoed is verantwoord voor mens en milieu

Voor veel houten speelgoed moeten jammer genoeg bomen geveld worden, je kan jezelf dus de vraag stellen of dit nu wel zo goed is

Speelgoed ballenbaan of houten knikkerbaan
Leuke ballenbaan of eenvoudige knikkerbaan. Volledig uit hout en super duurzaam ban het merk Janod.

voor het milieu. Het antwoord is ja. Bij Speelgoed Kiki zorgen we er immers voor dat ons houten speelgoed afkomstig is van duurzame bosbouw. Zo is het houten speelgoed van Janod en zijn de houten knikkerbanen van Cuboro gecertificeerd met het FSC label, hierdoor kan je er zeker van zijn dat het om duurzaam hout gaat. Maar dat is de enige reden waarom houten speelgoed bijdraagt tot een beter milieu, er is ook speelgoed van gerecycleerd hout of hout afkomstig van rubberbomen die niet meer bruikbaar zijn. (deze merken staan nog niet allemaal online maar zijn wel in onze winkel te Sint-Antonius in de provincie Antwerpen verkrijgbaar) Genoeg over bomen gezegd nu, houten speelgoed heeft één erg groot voordeel: Het gaat erg lang mee. (Op voorwaarde dat het degelijk hout is en het

Kapla, dat is duurzaam speelgoed.
Kapla is echt leuk! Da’s speelgoed waarmee je echt alles kan bouwen!

speelgoed goed geconstrueerd is.) Hierdoor heeft houten speelgoed een grote troef t.o.v. veel plastiek speelgoed. Doordat houten speelgoed generatie’s meegaat verkleinen we niet alleen de afvalberg aanzienlijk, maar besparen we op transport, energie en materialen.

Houten speelgoed is veilig

Veiligheid is zo belangrijk dat niemand speelgoed wil waarbij men nog niet alle ‘gevaren’ heeft ontdekt. Dit is het geval bij bv. plastieken speelgoed. Het is nog steeds niet duidelijk of kinderen die dikwijls met plastiek speelgoed spelen er nu wel of geen gevolgen van zullen ondervinden. De ene studie dat de kans op kanker hoger wordt, de andere studie stelt dat er niets aan de hand is. Bij blank houten speelgoed weten we ondertussen met zekerheid dat het veilig is, zelfs als je kindje erg kleine onderdelen zou opeten zal dit (indien het zich niet verstikt of verwond) geen ernstige problemen met zich meebrengen. Met geverfd houten speelgoed komt het er op aan dat de verf zeker veilig is, dit is bij speelgoed Kiki zeker het geval. Bij sommige grote ketens zagen we jammer genoeg al oproepen in de krant om je speelgoed terug te brengen wegens giftige verf.

Janod houten speelgoed raket
Houten speelgoed van Janod, dat is mooi en duurzaam.

Houten speelgoed is mooi

“Het oog wil ook wat”, zo klinkt het vaak. Dat is normaal, je wil immers in een mooie omgeving leven. Heb je kinderen of kleinkinderen, dan zal hun speelgoed ongetwijfeld z’n plaats opeisen. Daarom is het leuk dat speelgoed past bij je interieur, een originele toets heeft, ordelijk is en tijdloos. De kans dat je deze dingen bij houten speelgoed hebt is groot. Vaak is blank hout al mooi genoeg, maar hout kan ook (makkelijk zelf) geschilderd worden in de mooiste kleuren.

Waarom kies jij voor houten speelgoed? We horen het graag!

Leuk? Interessant? Geef ons een like!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*